Фотографът Филип Толедано показа в новата си книга "Телефонен секс" истинските лица на операторите от подобни розови линии.

Той отвежда читателя/наблюдателя в будоарите на близо 30 професионалиста, които разкриват, какво означава тази работа за тях самите.

Независимо от двойнствената им слава, техните истории разказват за болезнена искреност и самота, за неудовлетвореност и истинско желание за контакт.

Ето какво разкрива автора за серията снимки пред themorningnews.org.

Откъде дойде идеята за тази серия фотографии?
Мислех си за нещата в обществото, които сa лесно прозрими, но все пак остават скрити.

Какво ви изненада?
Колко много от тези хора наистина обичат професията си и то заради всевъзможни причини: чувстваха, че наистина помагат; вярваха, че са открили нови неща за себе си както в сексуален, така и във всякакъв друг аспект, защото връзката е двупосочна.

Изненада ме, колко въображение се изисква за да бъдеш добър оператор, и колко е трудно до прецениш, какво иска този от другата страна.

Интересен е и факта, че това е професия, която достига до всички социо-икономически слоеве.

Как реагираха операторите, когато навлезе в техните работни места (които са доста интимни зони)?
Бяха съгласни. Преди това прекарахме няколко седмици, изпращайки си имейли, така че не бях изцяло непозната единица. А и им казах, че ако искат някой друг да е с тях, аз съм съгласен.

Имаш ли желание да направиш портрети на хора, които се обаждат на секс телефони?
Не, приключих с телефонния секс.

Откъси от книгата:

1.

"Помислих си "защо да го правя безплатно, след като мога да получа пари за същото", и така се захванах.

Работата наистина повдигна самочувствието ми - знам, че мъжете гледат снимките ми и искат да си говорим. Чакат да ги отведа на едно съвсем различно място, да изпълня фантазиите им... да нарисувам картината в главата им, вместо тях".

2.

"В същото време Гари гледаше шоуто "Най-силната жена на света" и видя как една от претендентките повдигна мотоциклет.
"О, аз мога да направя това", предложих.
"Наистина ли?", отговори той без дъх.
"Да. Колко тежиш?"
"160."
"О, бих могла да вдигна двама като теб от лежанка."
"Боже... Бих искал да видя как повдигаш колата на гаджето ми!"
"Каква кола кара?"
"Mazda Miata."
"Да, със сигурност бих могла да повдигна Miata. Всъщност, бих го направила с удоволствие."
"Наистина ли?!?!?! О, боже! Ами ако приятелката ми седне вътре?"
"Ами, просто ще ги вдигна до нивото на раменете ми и след това - над главата. Бавно ще се завъртя в кръг с всичко това над мен, заедно с приятелката ти, която ще крещи на предната седалка."

Ще ми липсва да ми плащат за това, след като продължа нататък."

3.

"Аз съм на 60 години, имам бакалавърска степен по антропология от Колумбийския университет и бях женена в продължение на 25 години. Имам син, който е последна година в колеж и живее у нас.

Мъжете ми се обаждат поради безброй причини. Естествено, за да мастурбират. Наричам го "луксозно освобождаване от стреса". Не е секс; то е коктейл от тестостерон, зареден от страстта към порнографията, самотата и нуждата да чуеш женски глас. Правя два пъти повече пари, отколкото преди. Работя от вкъщи, парите се пренасят на банковата ми сметка всеки ден.

Аз съм Шехерезада: ако не разказвам истории, които да възхитят царя, той ще ме убие на сутринта."

4.

"Когато отговоря за пръв път на клиент, аз съм бездушно Барби. Те не знаят как изглеждам, коя съм или как се чувствам. Ако питат дали съм руса, ставам руса. Ако ме питат колко съм влажна, аз им казвам, че целите ми бикини са мокри.

Отговарям утвърдително на всеки звук, който клиентът издаде, окуражавам го, вдъхвам живот на фантазии те му, дялкам кукла от жива плът. Не се възприемам като куклата, като стоката. Аз съм производителят, който я създава по образец на клиента."

5.

"Аз съм хетеросексуален мъж, който си говори с жени. Те ме желаят. Искат да им говоря, да ги заведа в един друг свят. Добър съм в това. Говоря с млади жени. Говоря с възрастни жени. Говоря и на испански, и на английски. Постоянно ми предлагат оферти, искат да се срещнем и да правя с тях каквото си поискам, но се придържам само към телефонните разговори."

6.

"Никога не съм си мислела, че ще работя като оператор на секс телефон.

През всичките тези години, през които обслужвам клиенти, съм чувала много пъти, че притежавам секси глас. Мисля си, че съм професионалист, не че съм секси. Това си е просто работа с клиенти. Само че ги оставям с повече от усмивка."

По-големи снимки - в галерията.