Саундтракът на хитовата продукция "Новолуние", който дебютира средата на октомври, се сдоби с платинена сертификация (според RIAA), отбелязвайки над 1 милион продадени копия. Албумът достига до #1 още през първата седмица от излизането си.

Сагата "Здрач" остава в музикалната история с първото място и на двата саундтрака от поредицата (Twilight OST и New Moon OST).

Музикалното озвучение на втората част от филма съдържа ексклузивни песни на едни от най-талантливите изпълнители, включително Thom Yorke, Muse, The Killers, Anya Marina и Death Cab for Cutie. На последните е и пилотния сингъл от саундтрака Meet Me On the Equinox, понастоящем под #8 в класацията за алтернативна музика на Billboard.

От своя страна предишният саундтрак на "Здрач" наскоро се сдоби с наградата за любим саундтрак на американската публика. Само в САЩ той е продал повече 2.3 милиона копия и над 3.5 милиона по целия свят.Той се задържа в Billboard 200 вече 56 поредни седмици.

Самият филм оглави американският бокс офис през изминалата седмица събирайки 255 милиона долара само за 3 седмици. Той чупи всички рекорди продавайки билети за 72,2 милиона долара само през първия ден, както и този за най-посещавана премиерна прожекция наброяваща приходи от 26,3 милиона долара.