Ева Лонгория твърди, че е принципно жизнерадостен човек и оптимистичната й нагласа идва директно от нейното семейство.

"Сестра ми Лиза е душевно болна. Тя беше моят герой докато растеше", споделя пред Parade Magazine звездата от „Отчаяни съпруги".

"Беше истинско чудо да я гледам как преодолява всяко препятствие - връзва си обувките, слага си блуза, излиза през входната врата. И все пак ходи работа, прибира се сама с автобуса и помага за вечеря. Просто не можете да си представите всички пречки, пред които се изправя ежеминутно".

Актрисата твърди, че сестра й е помогнала на кариерата по някакъв начин: "За мен Лиза беше модел за поведение. Тя ме подготви за живота в Холивуд".

"Не вземам здравето за даденост. Не вземам и живота за даденост. Изведнъж стават толкова незначителни проблемите от това, че не са те харесали за някоя роля, или че друга жена носи същата рокля на наградите."

Звездата от „Отчаяни съпруги" твърди, че никога не е била по-щастлива. "Обичам съпруга си с цялото си сърце", казва тя за Тони Паркър. "Обичам семейството си. Обичам приятелките си. Обичам работата си. И обичам кучетата си. Всъщност, принципно обичам живота си."