Миналата седмица много усилено се заговори за рейтинг системата в Австралия. По-конкретно за това, че Офисът за Филмова и Литературна Класификация не може да определи бъдещото RPG, тъй като самата организация не дава рейтинг на игри за 15+ години, въпреки че може да реши кой филм, например, ще се гледа от пълнолетни.

Проблемът идва от множеството „ аморални моменти в заглавието". Най-голямо влияние за отказа оказва наличието на морфин във Fallout 3. Ползван от медицината като болкоуспокояващо, медикаментът се ползва силно в играта, в дози доста над медицинските.

Освен това, в скоро дадено интервю от създателите се споменава, че в култовото RPG ще бъдат засегнати теми на доста разнообразна тематика - от канибализъм през проституция и робство, до хомосексуалност, деца и наркозависимост. Все теми, които австралийците смятат за ненужни на едно 15-годишно съзнание.

Това е поредният проблем, с който се сблъсква Fallout 3. Преди няколко седмици, множество хора сметнаха ранният артуърк от играта за терористична пропаганда, тъй като снимка на полуразрушеният Вашингтон била ползвана в криптиран чат.

Междувременно създателите обещават да разяснят още подробности съвсем скоро на E3. Дата на която можем да чакаме Fallout 3 все още няма, но се знае само че ще е по някое време през последното четиримесечие на 2008г.

HiComm