От Logitech обявиха, че са пуснали на пазара нов безжичен волан за Playstation 3. Новият аксесоар може да се похвали с компактен дизайн, разтегателна подложка за скута и вградени контролери за газ, спирачки преместване и навигация в менюто на играта.

„Стандартните контролери не дават пълноценно преживяване на истинския състезател и не всеки може да си позволи професионален симулатор вкъщи", коментира Рубен Мукерджи, Директор продуктов маркетинг на геймърска периферия в Logitech.

„Новият безжичен волан Driving Force Wireless дава фантастично преживяване, което очаквате от волан на Logitech. Компактният дизайн позволява лесна инсталация и съхранение без кабели."

Безжичната 2.4 GHz технология позволява безупречно управление без забавяне от разстояние до 10 метра, а преживяването по време на каране е още по-комфортно без кабела на конзолата.

Безжичният волан на Driving Force Wireless се очаква на пазара в САЩ и в Европа в началото на месец август 2008 г. Цената му в Европа ще бъде около €99.99 около 196 лева.