Независимо от очакванията, че най-скъпият хотел на Европа може да бъде построен някъде в Швейцария, Англия или Швеция - все страни със стабилна икономика, най-скъпият хотел в Европа отвори врати в Турция. Собственик е руският милиардер Телман Исмаилов, който е похарчил гигантската сума от 1 милиард британски лири, за да построи невероятното.

Вечната Анталия прибави още една атракция към територията си, а в курорта се изсипаха съзвездия холивудски звезди, които сме свикнали да виждаме на такова събитие по-често в Дубай, отколкото в съседната ни държава. Името на най-скъпият хотел в Европа е Mardan Palace. Просто си помислете- хотел, в който чаша шампанско струва 100 лева, баните имат златни огледала дори по пода, а чаршафите и възглавниците се избират от клиента в меню, включващо най-големите дизайнерски имена в бранша.

Само частният плаж към хотела е създаден с 9000 тона фин бял пясък, внесен за проекта специално от Египет. Сам по себе си Mardan Palace е изграден като огромен храм от 2 500 тона злато, 500 000 кристали и 23 000 квадратни метра италиански мрамор. Басейнът е с такива размери, че за да го прекосите са ви нужни 30 мин. със гондола. Аквариумът е вграден в басейна и има близо 2400 риби от най-различни видове. Италиански ресторант е специално наместен от едната страна на басейна. Той е 11 поред ресторант в хотела, чиито прибори собственикът е купил за 1. 35 милиона британски лири от култовата колекция на Hermés.

Мащабния комплекс има 560 стаи, включително два кралски апартамента със собствен златен басейн. Спа-центърът е построен като най-големият в Европа, а връх на всичко е терапията със злато и шампанско. Откриването на хотела миналата събота докара имена като Марая Кери, чиито хонорар бил повече от 1 милион. Редом с нея бяха Шарън Стоун, Ричард Гиър, Парис Хилтън, Моника Белучи, Том Джоунс и други имена, учудващо пристигнали уж заради приятелството си с богатия руски собственик на турската сбъдната мечта Мardan Palace.

 

millionaire.bg