И тази година читателите на списание People избраха фаворита си за най-сексапилен мъж за 2007 година. Победителят е чаровник от „Бандата на Оушън", а изнедата е, че това не са обичайно заподозрените Джорд Клуни и Брад Пит, а симпатягата Мат Деймън.

Списанието обяснява избора на читателите със скромните думи на победителя: "Вие давате на един застаряващ татко най-невероятния его-стимулант в живота му"

Веднага след Деймън се нарежда и магнетичният доктор от Grey's Anatomy - Патрик Демпси. Баща на 9 годишни близнаци и на 5 годишна дъщеря, Демпси е в щастливо 8-годишно съжителство със съпругата си Джилиан. В едно от интервютата си казва,че най-важното нещо за него в една жена са „Топли, искрящи очи. Това е най-красивата част от човешкото тяло."

На шампионската стълбичка се нарежда и сексапилният млад актьор Райън Рейнолдс, който доста нашумя, след като папараци ракриха, че се среща със Скарлет Йохансон. Той сподели за списанието, че една от причините да бъде харесван от жените е, че за разлика от повечето си колеги актьори е доста висок.

Класацията нямаше как да продължи без участието на многогодишният победител Брад Пит. Наскоро самият бивш президент Клинтън се пошегува по въпроса дали 43-годишният Пит има шансове да се превъплати в образа му с думите, че не би могъл, защото е прекалено красив.

Една класация за хубави мъже би била доста плоска, ако в нея няма поне един шотландец. Отговорната задача поема Джеймс Макавой, който явно е добре оценен от фенките във филма Atonement.

За голямо съжаление на много жени Джони Деп е чак на шеста позиция в престижната класация. Джони е истински мъж - естествен, загадъчен и често твърде скромен. Интересен е на публиката с нестандартните си решения - от избора си на местожителство (Франция) до избора на роли (обикновено на отхвърлени от обществото персонажи).

Останелите в десятката са Дейв Анабъл, Уил Смит, Хавиер Бардем и Шемар Мур.