За трета поредна година от Samsung награждават млади перспективни дизайнери, организирайки престижния конкурс Samsung Young Design Award, които има за цел да подкрепи потенциала на талантливи италиански студенти.

Основната задача на конкурса е иновативни предложения в сферата на жизнено нужни и функционални решения за дома в областта на цифровите технологии. Съревнованието се провежда в Милано. Предлагаме на вашето внимание кратък обзор на проектите, достигнали до финал.

Първото място е заето от креативното предложение за "цифрови домашни любимци",чиято функция е да следят за температурата и нивото на влажност в дома, както и за качеството на въздуха. Също така те могат и да съобщават за състоянието на домашните растения.

Сред финалистите са още: "електронно растение", което контролира разхода на енергия в дома. Второто място е за универсален разклонител, с който може да се използват Bluetooth-технологии. На трето място се класира станция за преработване на боклука, която самостоятелно сортира, маркира и опакова отпадъците, както и дава отчет за свършената работа.

Сред финалистите са още "Интелектуалния органайзер", който решава проблема с пренатоварването на електрическата мрежа. Велотренажор, който преработва движението на енергията в полезна енергия за конкретните домашни нужди.