Предлагаме на вашето внимание няколко съвета, които ще превърнат вашата кухня в „последния писък" на модата. Нека да започнем с дребните неща, които не са най-важните, но всъщност имат много голямо значение. А именно с дръжките на кухненските шкафчета. Модерен е днес минималистичният стил - т. е. дръжките почти да не се виждат. Затова ако се готвите да си купите нова кухня, поръчайте си мебелите да бъдат без дръжки. Ако смятате, че трудно ще отваряте шкафовете, потърсете дизайнер, който ще проектира мебелите така, че те да се отварят чрез натискане в техните краища.

Ако планирате в близко време да смените кухненското обзавеждане, първоначално махнете от шкафовете излишните декоративни елементи, които отдавна не са актуални. Не е излишно да пребоядисате мебелите в друг цвят - например в бяло.

Втората препоръка е да промените разположението на мебелите в кухнята. Днес е много модерно шкафовете и кухненските уреди да са под формата на подкова. Това е и доста удобно, тъй като се създава по-голямо пространство за приготвянето на храната. По този начин вие ще концентрирате наблизо всичко, което е необходимо за кухненската работа и ще спестите доста време.

Ако сте човек, който обича да нарушава обществените стереотипи, можете да направите това дори в кухнята. Според новите тенденции кухненските мебели трябва да бъдат с различна височина. Целта на тази новост е постигането на по-голяма функционалност. Специалистите съветват да избирате височината на шкафовете и масите в зависимост от задачите, които те трябва да изпълняват. Например ако обичате да режете зеленчуците прави, поръчайте си по-висока маса или кухненски плот. А за комфортното седене са подходящи ниските маси. Ръководете се от правилото: индивидуалност във всичко, дори във височината на мебелите.

Ако имате малки деца или просто ви допада идеята, възползвайте се от друга нова тенденция: мебелите да бъдат със заоблени ъгли. Освен удобствата тези мебели са и извънредно естетични. Всеки един гост  ще бъде възхитен от необичайния облик на вашата кухня.

 

тя.bg