Top Gear, най-гледаното телевизионно предаване на BBC, стартира в ефира на bTV. Половинчасовата версия на шоуто тръгва на български в 16,30 ч на 24 февруари.

Предаването ще се излъчва в половинчасови серии всеки уикенд, според програмата на bTV. Негови водещи са изключително популярните Джеръми Кларксън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей.

Шоуто залага на английско чувство за хумор, нестандартно представяне на най-новите и ексклузивни автомобили и остра критика. В настоящия си формат TV шоуто е извоювало легендарен статут. Аудиторията му надхвърля 350 милиона зрители и е №1 в света в неофициалната класация на тегления от интернет.

Много са случаите, в които фирми, организации и дори правителства са искали спирането му. Тримата водещи - Джеръми Кларксън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей, винаги казват това, което мислят, изправяйки на нокти автомобилните компании по света.

BBC Top Gear неотдавна направи първия официален краштест с жив човек, а водещият Ричард Хамънд, по-известен като „Хамстера", предизвика най-шумната катастрофа в британската история досега.

Обвиненията срещу златната кокошка на ВВС в сексизъм, опасно шофиране и неглижиране на проблемите с околната среда продължават.

„Няма листо или трева на тази планета, през които не бих минал с автомобил!", отговаря публично Кларксън на отправените му обвинения.

TV предаването влиза в България след списанието Top Gear, което стартира през май миналата година и вече е водещото автомобилно заглавие у нас.