"The Fridge" отваря врати за всички хора с идеи. Купонът ще напълни "Хладилника" с режисьори, художници, архитекти, дизайнери, математици, писатели, фотографи, сценаристи, обущари, физици, музиканти, атлети и естети.

Нестандартният „клуб-ателие" е реализираната смела идея на двете млади талантливи дами Ивана Ненчева и Наталия Тодорова.

Кръщението на мястото идва от желанието им да замразят и спасят изкуството от всички съвременни пороци - изкушения институционални, икономически, кураторски, критически, медийни.

На това концептуално място, всеки ще може да представи свои проекти, такива каквито са. Ателието се простира върху 130 кв.м., a стените са бели и чакат идеи.

За официалното откриване на Хладилника ще помогнат няколко съвсем млади автори - сред тях са Невена Горянова, Петър Станков, Галина Чанева.

Тук ще се представи и продуцентска компания РЕВО ФИЛМС, основана от трима млади режисьори с над 16-годишен опит в заснемането на филми и ТВ реклами.

За събитието са поканени и DJ Feon и DJ Halojo, които в сетовете си съчетават авангардна електронна музика и джаз, преминавайки през различни течения и изпълнители.

"The Fridge" се намира на ул. Овче поле № 122, във филиалa на бившата Шоколадова фабрика в София, а събитието ще се състои на 17 юни от 20:00 часа.