Климатичните условия ще влияят на игровия процес в новия приключенски екшън Uncharted 2: Among Thieves. Това съобщи един от дизайнерите на проекта Ричард Лемарчанд в интервю пред Eurogamer.

Разработчикът така и не уточни подробности около реализацията на новата игра, но посочи, че геймърите ще имат възможност да се убедят колко трудно се води престрелка по време на снежна буря и при понижена видимост.

Дизайнерът добави, че екипът на студиото Naughty Dog е изгубил много време в изучаване на движението на снежинките при снеговалеж и в опити да го пресъздаде добре. Според него снегът дори ще остава по главата и дрехите на главния герой и ще се топи, когато последният влезе в топло помещение.

Припомняме, че в първата част на Uncharted е използвана подобна система, при която дрехите на героя остават мокри във водата и изсъхват скоро след излизането му на сушата.

Играта Uncharted 2: Among Thieves беше анонсирана в края на миналата година. Според представители на Naughty Dog, проектът ще е на обща стойност 20 млн. щ. долара.

hicomm.bg