Никога не отивайте на първа среща с предварителен план за лъжлива версия, която може да се хареса на отсрещната страна. Това важи в двойна сила, ако сте решили да отидете на "Speed Dating". Там ви очакват бързи запознанства с различни хора за броени минути. Тази форма на запознанство, която е много популярна в САЩ и Западна Европа навлиза и в България. Събира се група между 8 момчета и осем момичета, като има вариант и за група от по 12 души, които имат на разположение осем минути, за да разговарят помежду си.

Участниците трябва да са на възраст между 26 и 36 години, но се правят и групи между 25-35 години и 27-37 години. Целта на това възрастово ограничение е да се съберат хора, които са завършили своето следване и са потънали изцяло в професионалното си развитие. Именно тогава се прекъсват и голяма част от социалните контакти. Началото и края на всеки разговор се поставя от звънец, досущ като този, който се използва на рецепцията в хотелите.

Дамите сядат на определена маса, като те не сменят местата си, а мъжете след всеки сигнал на звънеца отиват до дясно стоящото им момиче. След всеки разговор може да отбелязвате на предварително даденото ви картонче дали човека от отсрещната страна ви е харесал и след края на срещата организаторите ще ви свържат с човека, ако и той ви е харесал.

Таксата за участие е 20 лева, като се купуват пакети от по няколко срещи. При положение, че си закупите пакет от три събития, то цената на всяко пада на 16,67 лв. Най-голяма е отстъпката при закупуването на пакет от 12 срещи. Тогава цената на всяко събитие излиза 12,5 лв.

Моят съвет е да не отивате с предварително изготвен план, защото съдбата може много бързо да го развали. Аз например си бях съчинил версията за полицай, който трябва да разказва интересни неща от своята динамична и напрегната работа. Целта бе да изпитам, как дамата отсреща ще реагира на подобен сюжет.

Съдбата обаче си знае своята работа и на бърза ръка провали моя план. Първото момиче, до което седнах се оказа, че е работила на същото място, където работя и аз в момента и ситуацията излезе извън контрол. Това ме принуди да си призная истината и да завържем искрен разговор.

На така наречените singles срещи ходят всякакви хора - учители, служители в туроператорски фирми, логопеди, икономисти и журналисти. Освен запознанствата, там може да научите и много интересни практически неща, като например, как се печели европроект, какво трябва да прави един учител и много други забавни неща.

За да имате първоначална подготовка, която в определени моменти може да се окаже незаменима е добре да посетите сайта forwardsingles.com. Трябва да обърнете внимание, че кръстосани ръце и облягане назад са отбранителна тактика и те отблъскват. Добре е да приближите към събеседника си, гледай го в очите. Така си гарантирате изживяването на приятни моменти при singles срещите. Непременно ще се сблъскате с интересни хора, които си заслужава да опознаете.