Ако се готвите да промените интериора в дома си, но все още не знаете как, ние може да ви помогнем, като ви подскажем, че днес е модерна свежестта. Кои елементи ще ви помогнат за създаването на най-свежия и актуален интериор?

Един от най-популярните варианти за превръщането на хола или спалнята в оазис на свежестта е да се използват фрагменти на цветя. Ако възнамерявате да си смените тапетите, купете си нови, които са с пастелни оттенъци и нежни шарки на цветя. Ако искате да се ограничите само с козметични промени в интериора, възползвайте се от щорите, в различните модели и цветове. Избирайте тези, които са с нежни оттенъци (розови, светлосини, жълти, но не агресивни, а меки) или с изображение на цветя.

Ако смятате да си купите нови мебели, задължително си потърсете за хола диван в бял цвят, с няколко възглавници с флорални мотиви. Ако ви се струва, че този съвет не е практичен, купете си диван в друг цвят, но отгоре го покрийте с бял калъф. Или просто поставете този калъф върху стария си диван - по този начин вие ще икономисате пари и ще обновите интериора. Не трябва да се пренебрегва и факта, че калъфът е много удобен за поддържане - той може лесно да се свали и да се изпере.

Не смесвайте в интериора различни оттенъци и цветове. Многото цветове уморяват, а вашата задача е да създадете освежаваща атмосфера в дома. Спрете се на един цвят, например бял и на един помощен - например неутрално сив или зелен. Постарайте се почти всичко в стаята да бъде в тези два цвята или да ги съчетава. При необходимост можете да добавите още един помощен цвят- например пастелно жълто.

Нито един хол не може без украшения, които придават на стаята завършен вид и своеобразно очарование. През този сезон вие ще ги изберете много лесно, тъй като се предлагат безброй варианти на цветови решения. Заглеждайте се по всичко бяло и избирайте по-оригинални предмети - например бялата, наподобяваща дантела рамка за снимки или лампата с бяла стойка ще се впишат отлично във всяка стая. Ако обичате цветята, купете си бели цветя, които са засадени в бели, светлосини или прозрачни саксии (последните са особено модерни!). Те ще засилят многократно усещането за свежест.

Не забравяйте и за аксесоарите с мотиви на цветя. Възглавниците на дивана могат да бъдат от плат на цветя или просто украсени с флорална бродерия или апликация. Картините на стената могат да бъдат изображение на бели цветя или някакви необичайни гравюри. А саксиите могат да бъдат както от стандартната керамика, така и от пластмаса с изрязани шарки.

 

тя.bg