Дългоочакваният концерт на рапъра от крайбрежието на Калифорния Ice Cube се проведе снощи в столичната зала Универсиада. Събитието протече под засилена охрана по нареждане на мениджмънта на изпълнителя. Той пристигна в България в деня на концерта с 12-членен екип.

Залата отвори врати в 19 часа, а час по-късно концерта даде своето начало. Подгряващите на "гангстера от западното крайбрежие" бяха Knas и българските хип-хоп диджей - Станчо, Марти Джи и Скил. Градусът в залата се качи под звуците на незабравими хитове на RedMan и Method Man, Beastie Boys, Dr. Dre, Ludacris, Mark Rohnson и др.

Малко преди 21.30 ч на сцената се качи и гостът на вечерта, чието състояние се равнява на 150 млн. долара - Ice Cube. Той представи на българските си почитатели най-новия си албум "Raw Footage", от който прозвучаха парчета като "Gangsta Rap Made Me Do It".

Рапърът не пропусна възможността да спомене, че идва за първи път в България и че е започнал кариерата си още през 80-те години с имена като Eazy-E, Dr. Dre, MC Ren, The D.O.C., с които той бе член в популярната калифорнийска рап група N.W.A.

Изпълнителят успя да засегне християнски и политически въпроси като изпълни хитове като "Go to Church". Прозвучаха още "Natural Born Killaz", "Check Yo'Self" и др.

Запомнящ се бе моментът, когато Ice Cube раздели публиката в залата на две части и накара последователно едната да вика срещу другата "Party over here, f**k you over there".

Концертът завърши около 23 ч., като рапърът остави своите почитатели без шанс за бис. Събитието бе част от турът на чернокожия изпълнител, който включва общо 15 дати из цяла Европа.