Дияна Стоянова е новата водеща на "Глобусът". Предаването за туризъм на btv стартира своето излъчване с обновена концепция от 5-ти април.

Доскоро Диана бе водеща на тийн предаването "Споко плейър", а в момента е един от участниците в отбор "България 1" в телевизионното състезание "Форт Боаяр".

"Глобусът" ще заложи на абсолютно нова визия и концепция в представянето на най-атрактивните туристически обекти. В предаването освен туристическа информация за местата по България и света, ще има и много запознанства с интересни местни хора, които ще разкажат повече за особеностите и традициите в различните кътчета от България и света.

Първата дестинация, която Дияна ще посети, е Пловдив.Младата пътешественичка на bTV ще разкаже повече за историята на древния град и неговите символи - седемте тепета, от които вече са останали само пет. Освен това заедно с нея зрителите ще могат да разгледат вековни тракийски останки, Античния театър, римския стадион и още ред забележителности, с които пловдивчани се гордеят.