Crytek спират обновяването на техния блокбъстър Crysis, за да се съсредоточат върху ново заглавие. До сега знаехме само името, но ето, че вече имам официална информация за Crysis Warhead.

Новото заглавие, което ще се появи ексклузивно за PC, се разработва от будапещското студиo на Crytek. В анонса, направен от компанията и EA се казва, че играта ще се задвижва от нова, доразработена и оптимизирана версия на CryENGINE 2, което е доста добра новина, защото както добре знаем, Crysis не може да се играе комфортно на почти нито една машина.

"Както сме казвали, ние винаги се стремим да вдигаме летвата на нашите продукти. В Warhead сме се фокусирали върху историята на играта и оптимизирането на графичния енджин, който освен това ще предложи нови и зашеметяващи екстри", казва президентът на Crytek.

Историята в Crysis Warhead ще бъде паралелна на тази в първата игра. Играчът ще поеме ролята на сержант Sykes, по - известен като "Psycho", който изчезва в началото на Crysis. На кратко казано, ще се изиграе неговата история.

Разработчиците обещават, че играта "от другата страна на острова" ще е още по-напрегната, експлозивна и запомняща се. Ще има нови оръжия, нови превозни средства, както и нови екстри, предлагани от нано костюма, с който всички от екипа са оборудвани. Освен това, играта ще има и нов мултиплейър режим.

Очаква се играта да излезе края на годината.

HiComm