Марката Converse отбеляза края на 100 годишната и началото на  новата си история с нестандартно ревю и изложба "Converse in your mind"  на 26 ноември 2008г. в галерия "Академия", сградата на НХА.

На ревюто бяха представени както легендарните модели кецове Chuck Tailor All Star, Jack Purcell, One Star, така и модели от най-новите колекции, сред които и специалните тематични кецове с автограф на Кърт Кобейн, Black Sabbath и The Doors.

На сцената, преобразена в място от градския пейзаж, колекциите показаха момичетата на Converse и танцьорите от Electric Force Crew, които при всяко излизане с различен пърформанс представяха моменти от историята на марката.

Водещ на събитието беше Дидо от D2.

Специална част от вечерта бе изложбата "Converse in your mind" на студентите от Националната Художествена Академия и награждаването на най-добрите и интересни творби.

Условието на конкурса бе да изразят своето творческо виждане и да го приложат върху кец на Converse, без ограничения в стила и техниката. Жури съставено от професор Греди Асса, професор Мая Богданова от НХА и представители на Converse определиха победителите в конкурса.

Първа награда (500лв.) взе Леда Гургулицова за инсталация на кец в стъкло. Втора награда (250лв) получи Стефан Иванов, специалност "Скулптура", а трета Милко Бояров за инсталация от метал. От Converse дадоха и две специални награди по 200лв., за създаването на нов търговски дизайн на съществуващ продукт на първокурсничката Катерина Малаганска, която изработи екстравагантна чанта от кец и на Жени Ковачева, за оригинални шотландски кецове.

Сред гостите на събитието бяха Ники Кънчев, Любомир Стойков, ЛиЛана и Ася Йочева, Боби Турбото и др.