Все по-често елементи, доскоро общоприети за част от т.н. ни личен живот, стават тема на телевизионни предавания, или още по-лошо - телевизията нахлува директно в личното ти пространство.

Вчера Испания преживя трагедия, по телевизионен сценарий. В испанската версия на "Море от любов", излъчвана по Antena 3, испанец помолил на колене бившата си приятелка да му прости досегашните грешки и да се омъжи за него.

Пред очите на два милиона зрители, силно притеснена, след няколко подкани от страна на водещата да отговори, тя най-сетне отказала.

Разочарован, кандидат-женихът по-късно отишъл в дома и я пробол смъртоносно във врата, оставяйки двугодишния й син сирак.

Впоследствие се оказва, че съдът е издал забрана на Рикардо да не се приближава на по-малко от 500 метра до Светлана. Забрана, пренебрегната от TV-шоуто.

Официалната позиция на Antena 3 е формулирана кратко и недвусмислено "Нашата телевизия осъжда убийството". Може да сме убедени в искреността им. Засега.

Кога ли ще дойде моментът в който, след като можем да обичаме и живеем по телевизията в реално време, почнем и да умираме директно по нея, вместо зад кадър?