Southland Tales

И друг път съм гледал филм, от който нищо да не разбера, но тук нещата бяха зловещи. Над 200 минути пълен хаос от безсмислени кадри, в които на всеки 5 секунди се вижда американското знаме!? Тези хора от Холивуд определено са пълни кретени. Похарчили са милиони за нещо, което е нищо. Сред главните персонажи са Скалата (играе някакъв с изтрита памет) и Джъстин Тимбърлейк (в ролята на ветеран от Ирак... оооо, ужас!). За десерт слагаме и отвратителната Менди Мур плюс думата „кучка”, употребена около 4 000 пъти. Отделено е и сериозно внимание от авторите на филма да ни обяснят колко голяма е ползата от ходенето по „голяма нужда”. Показан е и сексуален акт между два автомобила!? (Правят го като конете и слоновете, но през ауспуха... не е еротично. Гаранция!). Любим момент: когато в края един камион за сладолед лети в облаците, а на финала се оказва, че Скалата всъщност е Исус Христос! Просто няма такъв филм!!!


Sleuth

Тотална скука с този римейк на кинотворба от 1972-ра година само с двама (макар и доста добри) актьори - Джъд Лоу и Майкъл Кейн (участва и в предишната версия на филма, но в противоположната роля). Час и половина действието не мърда от две стаи на една сайбър къща. Двамата герои се гледат втрещено, говорят си глупости и се прецакват заради някаква непоказваща се жена-кучка. Накрая за капак в последните 5 минути го удрят замалко и на педерастия. Пълен отврат. Безумен сценарий. Досадна загуба на време. Кинотворба, проектирана за душевноболни...


Stargate The Ark Of Truth

Леле-мале! Никога не бих допуснал, че 30 години след „Седморката на Блейк” ще гледам фантастичен филм, направен по-зле визуално. Чутовни спецефекти от картон, стиропор и дунапрен. Извънземно малоумен сюжет и нетърпима досада се оказа новият „Старгейт”. И то става дума за продукция, реализирана преди броени месеци. В 90% от времето в този (почти) телевизионен театър се водят безумни и безсмислени диалози, натъпкани с непознати думички от някой Пътеводител за космически идиоти. Появяват се и бял Дядо Мраз–Привидение, който лекува рани с докосване, и стотици паяци от ламарина. Този филм (с извинение) положително е правен на „Правец 16” с половин мегабайт RAM памет. Сигурен съм! P.S.: Лошите стрелят с нещо, подобно на бенгалски огън, а космическите им кораби са с формата на рибарски лодки!? Умолявам ви, няма ли кой да забрани Холивуд???


Diamond Dogs

Новата нискобюджетна тъпня на Долф Лундгрен. Тук обаче бюджетът на филма не е 80 стотинки (като предишния), а някъде към 88. Долф го раздава Индиана Джоунс в Монголия. Гони го монголска и руска мафия заради някакъв сандък с артефакт. Екшън сцените са в пъти по-зле от онези в „На всеки километър”, а „любим момент” е, когато Долф докопва два пищова и над 30 души с картечници и автомати, които са го обградили,... хукват да бягат панически!? После моментът се повтаря, но Лундгрен е с някаква винтовка. Пълна катастрофа:(


Sweeney Todd The Demon Barber Of Fleet Street

Респект към любимия ми актьор Джони Деп, но никога не съм очаквал, че ще изгледам почти двучасов негов филм в рамките на някакви си 35 минути. Мразя мюзикъли! В този визията е на доста добро ниво, обаче Джони Деп да ми увива като Веселин Маринов час и половина... идва в повечко. Тотална гадост! По едно време цял Лондон го удря на канибализъм, а пиковият хит е моментът, в който Деп (бръснарят) отрязва главата на „Борат” и като шурва оная ми ти кръв:) Изненадата е, че понеже "Борат" прилича на Батков, не потича мастило, например... ама, съдба!