10. StarCraft Ghost

През 2002 г. Blizzard много успешно раздразни геймърите като пуснаха информация за страхотен екшън, който препраща играчите към света на Starcraft. В основата на всичко седи секси мацка, чието име е Нова.

Ако Blizzard бяха отделили съвсем малко време и усилие да развият геймплея на StarCraft Ghost, то със сигурност всички щяха да хлътнат по страхотното дупе на агент Нова.

Какви са шансовете?

В началото на 2006 г., StarCraft Ghost бе поставена в графа „задържана за неопределено време" и явно Blizzard нямат намерение въобще да я пускат. Парадоксално обаче от компанията имат статуя на Нова в цял размер, която краси фойето на централата им. Когато компания държи статуя в цял ръст на героинята близо до главния си вход - това би трябвало да е добър знак, че все пак имат някакви намерения към проекта.

От друга страна може просто да са я поръчали, докато все още са имали някакви намерения и тъй като вече са дали пари за нея, сега просто да събира прах в коридора им.

 

9. Star Trek Online

Както се подразбира от самото заглавие - играта е по едноименния сериал Star Trek. Тя би трябвало да е от вида RPG и да включва установените вече герои на сериала, раси и планети.

Между другото сериите, филмът и безкрайните романи са направили вселената на Star Trek толкова огромна, че сравнена с нея - тази на Starcraft прилича на нещо надраскано на гърба на салфетка. С 2 думи - възможностите на тази игра са неограничени.

Наистина не е нужно да бъдете фен на поредицата, за да се почувствате развълнувани от идеята за тази Star Trek Online сага. Поради ограничения бюджет на телевизионните епизоди, Star Trek представя главно наблъскани хора около контролни пултове от шперплат. За разлика от тях играта ще може да се откъсне от тези подробности и да се фокусира върху нещата създали мимолетно впечатление в сериите.

Какви са шансовете?

На 14 януари тази година Perpetual Entertainment анонсираха, че вече няма да работят върху играта и целият екип, който се е занимавал с нея е разпуснат. Очевидно лицензът е прехвърлен на Cryptic Studios (пичовете седящи зад MMORPG-то City of Heroes). Така че има възможност в някакъв момент в далечното бъдеще те да направят версия на играта. И ето, че изгубихме всичкото това време, за да разберем как е "гей" на клингонски.


8. Shenmue 3

Сагата Shenmue е едно от най-амбициозните, разтърсващи и скъпи (бюджетът й надхвърля 70 милиона долара) проекти правени някога. По принцип била замислена като трилогия за Sega и целта й била да въведе света в sandbox екшъна - това, което Grand Theft Auto правят малко по-късно.

Критиците нахулват Shenmue сериите, че са прекалено „бавни" и струпани за съвременните стандарти в гейминга, докато феновете на играта твърдят, че критиците са просто малоумници. Но това, което не може да се отрече е, че игрите са доста широко скроени. Ако не нещо друго, то Shenmue 3 щеше да бъде един грандиозен спектакъл (ако диалогът от първите две части се бе запазил).

Какви са шансовете?

Първите две серии от поредицата се продадоха доста добре, но не достатъчно, за да гарантират възвращаемост на парите вложени в третата част. За да стане това, по изчисления на специалисти, всеки притежател на конзолата Dreamcast трябва да си купи играта... два пъти.

 

7. Dirty Harry

Dirty Harry трябваше да излезе за две от най-популярните съвременни конзоли - PS3 и Xbox 360. Вие щяхте да сте в кожата на легендарното ченге, чийто глас е озвучен от самият Клинт Ийстууд.

От трейлъра става ясно, че играта ви предлага опция да разпитвате престъпници, докато им мачкате главата с менгеме. За щастие имате и възможност и да го разхлабите и да вземете престъпника с вас. Като капак на всичко историята ви пренася в онзи свят от 1972 г. в Сан Франциско свързван най-вече с дрога, престъпност, огромни лъскави коли и пищови.

Какви са шансовете?

Жалко, но играта не е претърпяла грам развитие откакто се появи трейлърът й (който не представлява геймплея й, а защитава определени маркетингови интереси на компаниите). Ако искат Ийстууд да озвучава гласа на героя през цялата игра, то трябва да побързат - все пак човекът не е вечен.

 

6. Diablo III

Diablo III може би е най-обсебващо чаканата игра в света. Безброй информационни сайтове и компании следят всяка стъпка от „развитието" й.

Diablo сериите са това, което се получава, когато оставиш кръвожадни, месоядни американци да правят RPG игра. Играта е съвкупност от анекдотични герои, говореща миеща мечка и куестове, които се въртят около убиването на демони - много много демони. Освен това Blizzard не правят лоши игри, нещо повече - те са продуцентите на някои от най-легендарните игри на изминалото десетилетие.

Какви са шансовете?

За съжаление на многобройните фенове Blizzard North, отделът на компанията посветен на разработката нa Diablo поредицата, се разпадна преди няколко години. Няколко бивши служители от него направиха своя компания и започнаха да разработват Hellgate: London. Diablo феновете бяха ентусиазирани от този факт, докато не разбраха, че играта (Hellgate: London) е пълен боклук.

Въпреки, че наскоро от Blizzard регнаха домейн за Diablo 3, имайки предвид колко време им трябваше, за да издадат Starcraft 2, то играта ще бъде разработена някъде „по времето преди слънцето да се превърне в черна дупка".

 

5. Max Payne 3

За незапознатите Max Payne е поредица екшън игри от трето лице, които представят тъмнокос пич, който между състоянията си на транс и нирвана избива населението на един малък град в "The Matrix" style (т.е. на забавен каданс).

Първите две части бяха много добре приети от критиката и няма причина да не смятаме, че и с третата ще е така. Формулата от 10 часово трепане на гадове в забавен каданс трудно би могла да се прецака. Ако Джон Уу ни е научил на нещо, то е, че убиването на хора по този начин никога няма да остарее или омръзне.

Какви са шансовете?

По едно време беше почти сигурно, че ще се появи на пазара. През 2004-та Max Payne 3 бе официално анонсирана от американците Take-Two. Оттогава те жънат огромни успехи с всички други проекти без този. Така разработчиците се насочиха към игра наречена Alan Awake, което тотално затвори и малката вратичка на Max Payne.

 

4. Project H.A.M.M.E.R.

Роботи-убийци нападат големите градове на Земята. Световните лидери и войските са безпомощни. Но застрашителните роботи не са смятали, че някой ще открие тяхното слабо място - да бъдат смазвани многократно с огромен, масивен чук.

Преди Wii официално да заеме своето място по магазините, хората бяха скептично настроени към контролера й. Мнозина бяха и донякъде разочаровани, когато разбраха, че е просто TV- контролер, който може да следи действията ви.

Има обаче едно нещо, което контролерът прави отлично - можете да удряте разни неща докато бягате от рояк стършели. Това прави Project H.A.M.M.E.R. доста обещаваща игра, чийто геймплей и история се базират на „размахай контролера и смачкай нещастника с огромния чук".

Какви са шансовете?

Слуховете от 2007 г. гласяха, че екипът разработвал Project H.A.M.M.E.R. е преместен да работи по друга игра, но най-накрая стана ясно, че играта е просто „замръзена". Засега Nintendo нямат специални планове за нея или определено време, през което да го направят.

Може би нещо тотално се е объркало при разработката й - нещо, което е накарало компанията да зареже проекта. Но, по дяволите, какво може да се обърка в игра, където просто мачкаш неща с огромен чук.

 

3. Darkfall

Darkfall трябваше да бъде online fantasy role-playing game, анонсирана още през август 2001 г. Иронично тя бе обявена само месец преди да излезе могъщото MMORPG, което промени света - World of Warcraft.

Днес светът е изпаднал в непреодолима нужда от някаква алтернатива на WоW и Darkfall не звучи никак зле. В нея ще имате възможността да се биете с играчи неопределен брой пъти (Player vs. Player) като няма защитени зони от другите и ще имате можете да строите или разрушавате градове.

С други думи играта дава нови и вълнуващи начини на геймърите да играят като тотални бездарни нещастници, но всъщност не са ли затова RPG-тата?

Какви са шансовете?

След безбройни отлагания, разработчиците твърдяха, че играта се намира в „скрито тестване на бета версия". Никой не разбра само защо беше скрито, но хората започват да правят връзка със ситуациите, когато ваш „приятел има приятелка, която обаче никой не е виждал". След 7 години чакане някои даже започнаха да се съмняват, че Darkfall съществува.

 

2. Metroid Dread

През 2005 г. мнозина вярваха, че се разработват две заглавия от Metroid серията за Nintendo DS. Първото, Metroid Prime Hunters, се появи още през 2006 г. И тогава втората част - Metroid Dread бе дълбоко покрита в тайните подземни щабове на Nintendo.

Тя трябваше да е наследник на първата - 3D first-person shooter и да бъдат от една страна еднакво добри, и от друга напълно различни. Играта притежава изключителната опция играейки на 3D, да можете да се връщате и към 2D графиката.

Какви са шансовете?

Metroid Prime 3 съдържа това скрито съобщение...

... което може да се тълкува по два начина. Или Metroid Dread е все още в разработка или разработчиците от Retro Studios се кикотят садистично триейки сол в раната на 2D Metroid феновете. Друга опция е от Nintendo изобщо да отричат съществуването на нова серия от 2D Metroid поредицата.

 

1. Duke Nukem Forever

Тази игра се разработва вече над 10 години и ако дръзнете да попитате всеки стар геймър нещо относно нея най-вероятно ще отнесете отговора: " Какво по дяволите беше Duke Nukem?"

За да си отговорите на въпроса и да се запознаете с цялата противоречива история около най-дълго чаканата игра в света на гейминга: ТУК