Шопинг сезонът за Коледа наближава и настават дни, когато всеки се чуди какъв подарък да избере за своя най-близък човек. Поради тази причина сайтът gameplay.com направи своя класация на най-добрите игри, които може да подарите за Коледа.

10. Super Street Fighter 2 Turbo HD Remix

Игрaта всъщност е римейк на популярното заглавие Super Street Fighter 2 като героите не са променяни. Тя разполага с два геймплей режима: classic и remix. Прероденият шампион на Capcom предлага цяла гама от възможности за игра онлайн. Олдскул заглавието ще разтопи от носталгия по-старите геймъри като ги върне назад в спомените от 90-те години. Освен за Xbox360 играта ще излиза и за PS3.

 

9. Pure

Екстремната видео игра Pure е на пазара от този месец. Става дума за офроуд състезания примесени с много впечатляващи и смъртоносни трикове и скокове. Според мнозина графиката е не по-малко забележителна. Заглавието е за Xbox360, Playstation 3 и PC. От gameplayer.com са оценили играта с 9 от 10 точки, за по-разколебаните обаче има и демо версия, където можете да я тествате.


8. Dead Space

Хорър екшънът Dead Space е разработен от гиганта EA и ще се появи по всички магазини до края на октомври. Играта е от трето лице, а геймърите ще се превъплътяват в инженера на име Исак Кларк, който води битка с преобразяващи се в различни форми извънземни наречени „Некроморфс". Действието се развива на борда на ударен междузвезден миньорски кораб. Заглавието излиза за Xbox360, PS3 и PC като има амбицията да се мери с хитови игри като Resident Evil 5.

7. Fifa 09

Дългоочакваната футболна игра може да бъде страхотен коледен подарък за всички мъже, почитатели на футбола. Както вече писахме, играта ще е различна за всички видове конзоли. Освен обложките се откриват разлики и в стадионите, на които ще бъдат играни мачовете. Очаква се заглавието да се появи до края на октомври за Xbox360, PS3, PS2, PC, PSP, Wii и Nintendo DS.

 

6. Fable 2

Играта е в разработка от няколко години, но ще излезе именно навреме за тазгодишния коледен шопинг. RPG-то е изключително за Xbox360 платформата и е продължение на вече доказалите се заглавия Fable и Fable: The Lost Chapters. Действието се разиграва 500 години след това в първата част на поредицата. Можете да избирате пола на героя си, а действието напред в играта зависи от всичко, което правите по пътя. Оръжията все още са примитивни, а големите градове и замъци все още се строят.

5.Prince of Persia

Prince of Persia ще е едно от най-горещите заглавия, които ще топлят геймърите тази зимата. Играта излиза точно на 4 декември в сърцето на зимния сезон. Играта, разработена от Ubisoft излиза за Xbox360, PS3 и PC. Това е напълно нова глава в света на поредицата. Поради тази причина играта ни запознава с напълно нов стил на геймплей и още по-различна графика. Неизменна част остават елементите с пъзел, акробатика и битки. Допълнителната героиня Elika също има огромна роля в геймплея, защото многократно ще спасява принца от смърт.

4. Fallout 3

Определено най-провокативното заглавие за годината е Fallout 3, която ще е на пазара до края на октомври. След като играта бе забранена в Австралия и многократно бе обвинявана в пропаганда на тероризъм, тя все още остава сред най-търсените заглавия на пазара. За разлика от предшествениците си играта предлага нови оръжия, зони и същества. Действието се развива около 36 години след това във Fallout 2. Най-интересното обаче е , че Fallout 3 разполага с 500 възможни финала, т.е. всяко едно ваше действие по време на игра е от огромно значение. Играта излиза за Xbox360, PS3 и PC.

3. Call of Duty: World at War

Играта е шутър от първо лице и ще се появи на пазара през ноември за PC, PS3, Wii, Nintendo DS и Xbox360. Тя се пада 5-та серия от успешната поредица Call of Duty. Интересното при нея е, че Activision са използвали същия енджин като в Call of Duty 4: Modern Warfare. Някои от гласовете в играта са озвучавани от Кийфър Съдърланд. Също така за първи път в сериите геймърите ще могат да използват разделен на две екран както и ще имат възможността да играят до 4 човека заедно по време на военните мисии. Друг нов елемент е, че играчът няма да може да тича, а ще може само да се придвижва леко.

2. Guitar Hero World Tour

Всеки, който не е опитал от това удоволствие, трябва задължително да го направи.Двете сходни игри Rock Band 2 и Guitar Hero World Tour ще имат забележителни премиери през ноември за Xbox360, PS3, PS2 и Wii. Guitar Hero World Tour e четвърто заглавие от едноименната поредица. Новото при попълнението е още два допълнителни контролера - барабани и микрофон. Всички игри от серията досега вървяха само с контролер-китара. Геймплеят е сходен с този на конкурентната Rock Band. Не на последно място по важност е и фактът, че в Guitar Hero World Tour самите геймъри ще могат да създават песни включвайки барабани, соло китара, бас китара и ритъм китара. Те (геймърите) ще могат и да качват сътворените от тях парчета онлайн или да теглят песни на други геймъри от даден сайт.

1.Gears of War 2

Gears of War 2 може би ще е едно от най-успешните продължения на игра правени някога. Предшественика му бе обявен за бест селър в бранша, а новото попълнение е правено от водещи дизайнери и използва силно ъпгрейдната версия на Unreal Engine 3. Заглавието, което е шутър от трето лице, ще е на пазара от 7 ноември само за Xbox360. За разлика от предишната серия тук няма да бъде възможна играта от по 4 човека, а само 2-ма. За сметка на това обаче е добавен нов мод, който ще разрешава играта на 5 човека онлайн. Според мнозина критици Gears of War 2 ще оправдае всички очаквания на повече от успешна игра.