Ричард Браунинг е един от онези хора, които са склонни да се провалят и милион пъти в името на това да успеят.

От малък Браунинг се увлича по работата на баща си, който се е занимавал с авиоинженерство. Още като дете той си обещава, че някой ден сам ще създаде машина, с която да полети.

Снимка 389805

Източник: Gravity Industries

Така преди години започва да разработва концепция за летателен костюм, който да работи точно като онези във филмите.

След много, много провали, наранявания и разочарования, Браунинг успява да създаде напълно работещ, стабилен и невероятно мощен костюм.

Снимка 389807

Източник: Gravity Industries

Компанията на Браунинг Gravity Industries е привлякла десетки милиони в инвестиции от богаташи, които изглежда като деца са си мечтали за подобен костюм.

Завършеният екип работи със самолетно гориво или просто с нафта, и има мощност от до 1000 коня. Четири от двигателите се захващат за ръцете на летящия, а други по-големи турбини са прихващат като раница за гърба му.

Снимка 389806

Източник: Gravity Industries

Браунинг е успял да създаде технология, която напълно защитава всяка част от тялото от изключително високата температура, с която двигатели изхвърлят изгорените газове.

Костюмът може да развие скорост до 51 км/ч, което е рекорд за подобна технология, а Браунинг дори е вписан в Книгата с рекордите на Гинес.

Gravity Industries предлага възможност за изработка на поръчкови костюми за летене, а базовият модел струва 440 000 долара. Ако ги имахме, не бихме се замисляли.