По време на Е3 конференцията, която се провежда изцяло онлайн, гейминг гигантът Ubisoft показа за първи път играта Avatar: Frontiers of Pandora, вдъхновена от филма “Аватар” на Джеймс Камерън. 

За нея знаем още от 2017 г., но сега за първи път виждаме и чуваме детайли. 

Действието в играта ще се случва от първо лице и ще въвлича играчите в екшън и приключения във вселената на “Аватар”. Но засега не знаем дали ще можем да играем онлайн с други играчи, или ще следваме предварително зададена история. 

Снимка 534611

Източник: Ubisoft

Във всеки случай, не трябва да очакваме да се сблъскаме с познати от филма места или герой, тъй като героят ни ще обитава неизвестна до момента местност, носеща името “Западна граница”.

Ето и синопсиса, който ни дават от Ubisoft: 

“Играйте като Na’vi и тръгнете на пътешествие през Западната граница, невиждана досега част от Пандора. Изследвайте живия и интерактивен свят, обитаван от уникални същества и нови герои, и отблъснете страховитите сили на RDA, които го заплашват.”

Снимка 534609

Източник: Ubisoft

От компанията казват, че разработват играта с фокус върху най-новите гейминг платформи, което означава, че можем да очакваме добра динамика и страхотна графика. 

Засега изглежда много вероятно Avatar: Frontiers of Pandora да се появи ексклузивно за PS5, Xbox X и PC. 

"Аватар" и може ли да стане първият филм с 3 милиарда долара приходи

Може ли "Аватар" да постигне немислимото

Връх, който не е покоряван

Очаква се това да се случи през 2022 г., но засега не е ясно точно в коя част на годината ще се появи новото заглавие.