Новият Master Chef на България е Севда. За първи път в историята на предаването вегетарианец е №1. Способността да готви съвършено месо без да опитва, усетът и страстта да експериментира и отличните кулинарни познания й донесоха голямата награда от 100 000 лева и титлата.
И още нещо - Севда все пак хапна месо, за да е наясно дали се е справила с вкусовите изисквания на месните ястия. На второ място се класира Евгени.
Севда е на 39 години от Бургас. Обиколила е света със съпруга си като фотографи в цирк. Преди 2 години се връща в България, за да има дете. Вероятно победителката ще вложи част от паричната си награда от 100 000 лева в процедура ин-витро. Още в началото на формата тя сподели, че мечтае да стане майка, но не може да зачене. „Ако нещо хубаво ми се случи, ще остана в България“, сподели на кастингите бургазлийката. Тя е вегетарианка, но няма проблем да готви месо.
Евгени е на 33 години от Стара Загора. Има успешен бизнес, но най-голямо удоволствие му доставя кулинарията. Има син на 10 години, с когото се забавлява в кухнята. Хобито му е да приготвя суши и японски специалитети. Eвгени започна работа в ресторанта на Chef Петър Михалчев. Татуираният спец в кухнята търсел нов човек за своето заведение и предложил работно място на участника.