Да пътуваме и да опознаваме нови кътчета от света е едно от най-страхотните неща, които могат дa ни се случат. А съвети накъде да се запътим следващия път идват отвсякъде.

В края на тази година сайтът за пътувания Travel + Leisure отново обяви победителя в своята класация за топ дестинация. И за 2018 г. това е Япония. Страната на изгряващото слънце успя да пребори наистина сериозна конкуренция, а ето и аргументите в подкрепа на първото място.

Свещената планина Фуджи, един от символите на Япония

Източник: iStock

Свещената планина Фуджи, един от символите на Япония

Преди всичко, Япония е страна на разнообразието. И това се оказва водещо при избора й за победител. Богата история, голямо културно разнообразие, религия, природа, бизнес, храна, шопинг, гледки, които не можем да видим другаде по света - всичко това е събрано на територията на Япония.

Активно пътуващите и вече посетили страната на изгряващото слънце акцентират върху многобройните естествени, минерални извори, както и СПА комплексите, в които да се изкъпем не в гореща вода, а в бира, червено вино или чай.

Ако не си падаме толкова по СПА релакса и спокойните разходки из цъфналите черешови градини, Япония има достатъчно предложения и за нас. Като започнем от многобройните традиционни фестивали през цялата година на различни места в страната, които представят по-най-добрия възможен начин местната култура, и стигнем до космополитно Токио, където никога няма да ни е скучно.

Токио

Източник: iStock

Токио

Столицата на Япония е динамичен град, където модата, търговията и технологиите си дават среща, за да изкушават местни и туристи. Винаги когато цялата лудница и културна разнообразие тук ни дойде в повече, можем да отскочим до някой по-малък град или село и да се пренесем в друга действителност.

Молдова - новата винена дестинация в Европа

Молдова - новата винена дестинация в Европа

Една интересна причина да посетим страната

Не можем да пропуснем и добре изградената инфраструктура и транспортна мрежа като един от големите плюсове за местни и туристи.  А като единствен недостатък на Япония са изтъкнати природните явления, които със сигурност са способни да ни развалят ваканцията, ако имаме късмета да съвпаднат с посещението ни там.