Веган културата става все по-популярна и намира все повече последователи в различни точки на земното кълбо. Разбира се, тя откри и една напълно нова пазарна ниша, която лесно и печелившо бе запълнена. Нови продукти, нови заведения - и сякаш всички са доволни.

Тел Авив, вторият по големина град в Израел, се оказва истински рай за веганите. Тук те са стотици хиляди, а заведенията, предлагащи подходяща за тях храна, надхвърлят 400. А интересното е, че ако искаме да хапнем вкусно в този град, най-добре е да заложим именно на веган ястия.

Снимка 357451

Източник: iStock

Тел Авив привлича и с добре развитото производство на плодове и зеленчуци около града. Tова позволява заведенията да се зареждат само със свежи местни продукти, откъдето се повишава и качеството на ястията.

Докато министерството на туризма промотира Израел като нацията на веганите, ресторантите не спират да експериментират с въображение и продукти, за да създадат отличителни за Тел Авив предложения. Сред тях е веган бургер с червена леща, булгур, бадеми и тахан например.

Снимка 357450

Източник: iStock

А всичко започва от хумуса и фалафелите. Според Independent, с увеличаването на броя на последователите на веган културата се увеличава и броят на собствениците на заведения, които са част от нея. Така те променят менюто и акцентират именно върху тази част от клиентите си, които не консумират животински продукти.

И смелостта им да експериментират и да станат част от най-актуалната тенденция в храненето превръща Тел Авив в желана и търсена кулинарна дестинация

Каква е разликата между веган, вегетарианец и фрутарианец

Каква е разликата между веган, вегетарианец и фрутарианец

Как да разпознаем кой кой е

А големите играчи си взимат уроци от по-малките. И така дори веригата пицарии Dоmino's започва да предлага веган пици в своите обекти в Израел.