Кое прави определен район в града привлекателен както за туристите, така и за местните? Дали са забележителностите, местата за шопинг, арт пространствата, уличната култура, храната, хората, или от всичко по малко?

Каквато и да е тайната, факт е, че малко туристи в днешно време искат да се чувстват такива - те предпочитат да се потопят в местния дух и да се смесят с жителите. А някои квартали го позволяват повече от други.

Снимка 388295

Източник: iStock

Така се появява класацията на най-готините квартали в света на популярната онлайн медия за пътувания и свободно време Time Out. И на първо място се намира едно наистина приятно място - Ембахадорес в Мадрид.

Подобно на почти всичко в испанската столица, тук се смесват старо и ново, минало и бъдеще, местна и имигрантска култура, забавления и култура. Това е кварталът, където уличното изкуство може да е по-интересно от това в музеите, а храната далеч не се простира до традиционната паейа. В района Лавапиес на Ембахадорес се намират най-многото ресторантчета с чужда кухня - индийска, сенегалска, мароканска. Точно тук се провежда и най-големият битпазар в Мадрид - El Rastro в неделя.

Снимка 388294

Източник: iStock

Някогашно порно кино е превърнато в популярния бар Sala Equis, а стара тютюнева фабрика - в обществен център за изкуства. Нощният живот е един от най-пъстрите в Мадрид, а това само може да означава, че в Ембахадорес има с какво да се занимаваме 24 часа в денонощието. Стига да имаме сили.