Преди няколко дни привържениците на Game of Thrones трябваше да се сблъскат с жестоката реалност - последният сезон ще стане факт чак през 2019 г.

Но съществува място, на което могат да го дочакат. Е, не през цялото време, но със сигурност - поне от любопитство, ще искат да стегнат куфарите и да се отправят към Финландия. Точно там се намира хотелът SnowVillage, изграден изцяло от лед - затова и дракони и бели бродници дебнат отвсякъде. 

Хотелът е съвместен проект на веригата хотели Lapland Hotels и HBO Nordic, съобщава сайтът за пътувания и почивки Condé Nast Traveler. 

Снимка 333015

Източник: laplandhotels.com

Какво е общото между "Междузвездни войни: Последните джедаи " и Game of Thrones

Какво е общото между "Междузвездни войни: Последните джедаи " и Game of Thrones

Един град с великолепна архитектура

Снимка 333016

Източник: laplandhotels.com

Леденото съоръжение се намира във ваканционното селище Китила, в северната част на Финландия или на час и половина със самолет от Хелзинки. 

Хотелът от лед се строи всяка година, но този път специфичното е, че е изграден изцяло с мотиви от Game of Thrones и ще работи до април. Върху съоръжението са работили скулптори от Русия, Украйна, Полша и Латвия. 

Температурата в стаите е -5 градуса, а тази извън хотела около -12

SnowVillage разполага и със специално ледено кино, където гостите могат да изгледат кратък филм за това как е построено цялото място.