От години насам големите играчи в Силициевата долина създават кампуси за служителите си, които могат да бъдат оприличени единствено на малки и супер кокетни градове.

Тези локации осигуряват на служителите пространства, в които да живеят, да работят, да отглеждат децата си и общо взето да правят всичко, което правят простосмъртните в конвенционалните градове.

Наскоро се появи и ранна визия на поредния такъв кампус, който ще се превърне в дом на хиляди служители на гиганта Google.

Снимка 499875

Източник: Google

Проектът се казва Downtown West и ще бъде изграден в град Сан Хосе в Калифорния. Той ще е с площ от над 300 декара и ще разполага с всичко, от което един модерен човек има нужда.

46 000 квадратни метра ще бъдат отделени за магазини, ресторанти, културни центрове и т.н., а над половин милион квадратни метра ще бъдат обособени за офисни пространства.

Снимка 499876

Източник: Google

Да, това са доста офиси, а това предполага и наличието на доста хора.От Google разкриват, че служителите на компанията ще имат на разположение 5900 жилищни пространства.

Google, SkinMarks и татуировката, която превръща кожата ни в тъч екран

Google ни "влиза" под кожата

Това ли са татуировките на бъдещето

60 декара ще бъдат превърнати в паркове и градинки, като през Downtown West ще минават и потоци. Очаква се властите в Сан Хосе да дадат "зелена светлина" на проекта в първите месеци на 2021 г.