Плъхове с крила - неведнъж сме чували да наричат гълъбите така заради вярването, че разнасят болести в града. Това е причината много хора да ги гонят отвратено, докато други се радват да им хвърлят трохички на някои пейка.

Андрю Гарн е минал и през двете фази, преди да стигне до трета - да прави портретни снимки на гълъбите в родния си Ню Йорк.

Снимка 350667

Източник: Andrew Garn

"Наблюдавайте ято гълъби в близкия парк или алея - на пръв поглед всички те изглеждат еднакви. Но ако ги изучавате в продължение на няколко минути не само ще забележите, че окраската им е различна, но че и поведението на всеки е специфично", казва Гарн.

Снимка 350664

Източник: Andrew Garn

Той започва проекта си през 2007 г., когато търси нова и необичайна тема за фотографиите си. Снимките са осъществени както по улиците на Ню Йорк, така и в студио с помощта на Wild Bird Fund, които му позволяват да снима птиците, които са при тях.

Снимка 350665

Източник: Andrew Garn

Андрю Гарн снима гълъбите в продължение на 10 години и събира най-добрите си фотографии в книгата The New York Pigeon: Behind the Feathers. Междувременно е станал своеобразен експерт по поведението на градските птици и дори споделя куриозен факт за тях.

Снимка 350666

Източник: Andrew Garn

"Едни са сладки и отзивчиви, а други са агресивни. Всъщност, е почти същото като да снимаш хора. Чакам да дойде точният момент, за да уловя характера им."