Може би всеки втори човек мечтае за свободата да обикаля света със собствен кемпер, без план, без ограничения, воден само от желанието си да вижда и снима нови места.

Берт де Руйтер е холандски пътешественик, успял да сбъдне тази мечта и от 2016 г. насам обикаля Европа с кемпера си "Piggy" (прасенце).

Когато казваме кемпер, не си представяйте онези подобни на каравана возила, които са твърде тесни за повече от двама-трима. "Piggy" е високопроходим камион, ползван от планинските служби в Австрия, който Берт купува със собствени средства и тотално преправя, за да стане удобен за живеене.

Снимка 317039

Източник: ww2xplore.com

Целта на холандеца е да обиколи света и да стигне до Австралия, като напролет приключва с европейската си "разходка" и поема към Кавказ и Азия, където смята да прекара 2018 г.

Питате се как знаем това ли? Срещнахме Берт случайно наблизо до Рупите през септември, привлечени от необикновения вид на грамадното му возило, когато тъкмо приключваше с пътуването си в България и поемаше към южна Гърция за зимата.

Пет минути след като се запознахме, вече имахме чувството, че го познаваме от доста време.  Всички подробности около него научихме от сайта му в интернет, който Берт старателно обновява с информация за пътешествията си.

Но това, което най-много ни впечатли у него, е, че е човек с мисия - да даде възможност и на други хора, търсещи подобно преживяване, да направят същото.

Берт приканва всички пътешественици по душа да се свържат с него по имейл и да станат негови спътници. За целта на сайта си поддържа карта на маршрутите, по които се движи.

В замяна се очаква да се включвате с някой лев за гориво, както и да разделяте разходите за храна. Но най-важното, казва Берт, е да сте свежа компания, готови да се впускате в нови приключения и да опознавате света по този нетрадиционен, но определено доста романтичен начин.

Мейл адреса на Берт може да откриете на сайта му, а повече снимки - в Instagram.