Apple Park в Калифорния е футуристичен бизнес център, в който се помещава централата на технологичния гигант. Новопостроената сграда струва внушителните 3.5 милиарда долара. A една бърза разходка е достатъчна, за да разберем защо я наричат "космически кораб".

При откриването изпълнителният директор на Apple заяви, че централата пасва идеално на двете основни ценности на компанията - технологиите и околната среда. Цялата сграда с футуристична форма е покрита със соларни панели, захранващи с електричество.

Дизайнът на "щабквартирата" позволява максимално използване на слънчевата светлина, за да се редуцира консумацията на електроенергия. В кампуса има засадени над девет хиляди дървета. Създадена е и пътека за разходки сред тази мини гора, дълга над три километра. 

В Apple Park се помещават работните места не само на служителите на технологичния гигант, но и огромен фитнес център, както и Steve Jobs Theater. Разбира се, предвидена и е изложбена зала за посетители, в която се демонстрират всички модели на марката.

Преобладаващият материал е дърво. Дизайнът е изчистен, точно както технологичните произведения на Apple. И точно както повелява волята на Стив Джобс. Със сигурност би се гордял с това произведение на архитектурата и технологията.