Четиримата млади виртуози от Тангуарда, пристигат в София за да изнесат един уникален концерт посветен на танго нуево, "новото" съвременно танго, което води началото си от аржентинския композитор и бандонеонист Астор Пиацола. Събитието ще се проведе на 28 януари на сцената на зала "България".

Голяма част от произведенията, които ще представи Тангуарда, ще бъдат изпълнени за първи път на българска сцена. Освен добре познатите композиции на Пиацола Oblivion, Libertango, Adiós Noniño, Verano Porteño, българската публика ще чуе за първи път творби на други големи имена в съременното аржентинско танго като Густаво Бейтелман, Антонио Агри (цигуларят, работил дълги години с Пиацола), Соня Посети, Коко Нелегати и др.

Тангуарда е типичен квартет за аржентинско танго, основан в Холандия. Съставен е от музиканти от различни националности с утвърдена репутация като изпълнители не само на танго, но и на класическа, джаз и уърлд музика.

Включва пианистката Мария Мартинова (България), бандонеониста Виле Хилтула (Финландия), цигуларя Рафал Замбржицки-Пейн (Полша) и контрабасиста Матю Миджли (Великобритания).

Концертът на Тангуарда ще бъде съпътстван от танцово шоу на нашумялата френско-аржентинска танго двойка, Селин Руис и Дамян Розентал, принадлежащи към най-новото поколение танцьори, чиито стил по аналогия с музиката, е известен като танго нуево.

Билети за концерта има на касата на зала "България", в "Дюкян Меломан", в супермаркети"Пикадили" и в системата на www.ticketplus.bg