Много се е изписало и изговорило за женския оргазъм. Заветното "О", както го наричат някои, за едни е по-скоро мит и цел недостижима, а други имат радостта да го достигат при почти всеки интимен контакт.

И каквото и да си говорим, определено любовта и чувствата към човека, с когото правим секс, са най-важната предпоставка да стигнем до края. Но има и други фактори по пътя към заветния финал, които не са за подценяване.

Гени

За щастие или за съжаление, гените предопределят една немалка част от нашето съществуване. В случая те са "виновни" и за това дали ще достигнем, или не до оргазъм. 

С изследвания учените са установили, че еднояйчни близначки с еднакво ДНК изпитват едни и същи затруднения при достигане на финалната точка. Вероятно доста приличаме и на майките си в това отношение.

Снимка 435317

Източник: iStock

Сантиметри

Някои жени са физически предразположени да изпитват по-голямо удоволствие от секса и да достигат по-лесно до оргазъм. Причината за това е по-малкото разстояние между клитора и вагината.

Ако то е по-голямо от това до първата сгъвка на показалеца, то тогава са необходими повече усилия, за да се постигне желаният резултат, пише The Sun.

А и не само размерът при мъжа има значение за женския оргазъм. Размерът на женски полови органи също е важен, защото колкото по-големи са, толкова повече нервни окончания има. Толкова и по-лесно е стимулацията им да доведе до върховното удоволствие.

Походка

Оказва се, че начинът, по който движим бедрата си, докато вървим, също има значение за удоволствието от секса. Ако не сме сковани, а сме по-подвижни с горната част на краката и задните части, това е предпоставка и за по-добър секс.

Снимка 435321

Източник: iStock

Месечен цикъл

Учени са установили, че най-силните оргазми се получават сутрин, на 14-я ден от месечния цикъл, т.е. около овулацията. Тогава нивата на хормоните са доста завишени, а към интимните части отива много повече кръв. Как да не се възползваме от това научно твърдение...

Фикс идея

Колкото повече се вглъбяваме в мисълта, че този път трябва да стигнем до оргазъм, толкова по-малки са шансовете той наистина да се случи. С изследвания със скенер е доказано, че по време на оргазъм големи части от женския мозък просто престават да работят. Части, които се свързват с чувството на страх и безпокойство.

Ако обаче сами правим така, че чрез мислите си стимулираме тази мозъчна дейност, оргазмът няма как да дойде. 

Снимка 435318

Източник: iStock

Най-интересното е, че мъжкият мозък остава много по-активен от женския по време на оргазъм, акцентирайки върху физическите усещания. Това, според учени, е защитен инстинкт, защото в древността заплахите са навсякъде и мъжете не могат да си позволят да спрат да мислят за тях.

Украинците, датчаните, филипинците и кои са най-сексапилните нации в света

Кои са най-секси нациите в света

И на кое място сме българите

Чорапи

Да оставим шарените си чорапи по време на секс може да не ни звучи никак секси. Но причината да го направим е доста по-големият шанс да достигнем до оргазъм. Топлите крака се свързват с комфорт и сигурност, които трябва да усещаме, за да стигнем на финалната линия.