Utter Inn в Швеция е един от най-малките и романтични хотели в света.

Тази малка и очарователна вила се намира на час и половина от Стокхолм и на около километър от брега на град Вестерос. Хотелът е отворен през топлите месеци - от април до октомври, защото през зимата всичко наоколо е замръзнало.

Utter Inn буквално плува в средата на езерото Мeларен и представлява малка червена къщурка с две котви, всяка с тегло около 12 килограма, които карат платформата да стои на едно място. Хотелът разполага с удобна веранда, която позволява на гостите да се насладят на гледката в пълно спокойствие.

Utter Inn е построен от скулптора Михаел Генберг, който е проектирал структурата като част от трилогия, наречена "алтернативни жилищни пространства".

Хотелът се състои само от две стаи: едната е разположена на повърхността на сградата, а другата - на три метра под повърхността на езерото. 

На етажа над нивото на водата има баня и кухня, а в стаята под водата, където можем да слезем по стълбите, има легло и прозорец с панорамна гледка към морското дъно.

Utter Inn предлага настаняване само на една двойка гости, които имат достъп до малка лодка, с чиято помощ могат да посетят близките острови.

В списъка на най-невероятните подводни хотели, Utter Inn с право заема едно от челните места.