Тази година iPhone 15 Pro пристигна с титаниев корпус и някои интересни подобрения по камерата, както и изцяло нов режим на заснемане, наречен от Apple Spatial Video.

iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max - всичко за новите смартфони, цена и кой да изберем

Кой iPhone 15 да изберем и защо

Какво предлагат телефоните

Най-общо казано това е по-завладяващ начин за заснемане на видеа, специално предназначени за гледане в AR/VR среда посредством очилата Vision Pro.

Според Apple потребителите, гледащи пространствени видеоклипове през Vision Pro, ще могат да се почувстват така, сякаш са там.

Снимка 633505

Източник: Apple

Видеото вероятно ще има много убедителен 3D ефект на дълбочина, комбиниран с пространствено аудио.

Това не означава, че ще можем да взаимодействаме с дадена сцена или място, а че образът ще създава усещане, че сякаш действието се случва пред нас.

Истината обаче е, че все още знаем твърде малко за Spatial Video, като самата функция все още не е налична и се очаква да бъде добавена чрез софтуерна актуализация по-късно тази година.

Снимка 621106

Източник: Apple

Също би било интересно да научим дали видеата, заснети със Spatial Video, ще могат да бъдат ползвани по някакъв начин извън Vision Pro.

Apple Vision Pro и кога бихме могли да очакваме по-евтин AR/VR хедсет

Ще видим ли евтини Apple Vision Pro (и кога)

Какво ще се промени

Ако това не се случи, екстрата ще бъде запазена само за онези, които са готови да похарчат 3500 долара за очилата на Apple, което би било доста ограничаващо за феновете на марката.