Независимо дали определяме себе си като кариеристи, или пък не, на всички ни се е случвало да прекалим с работата. Ако това не ни е проблем, а по-скоро начин на живот, значи сме се превърнали в работохолици. А както знаем, много хубаво не е на хубаво.

Учените от University College London провеждат мащабно изследване, в което взимат участие 20 хиляди души. Основният извод от него е, че жените, които работя по 55 часа седмично, вместо обичайните 40, са много по-склонни да развият депресия от мъжете, подложени на същата натовареност.

Снимка 410959

Източник: iStock

При силния пол повечето работни часове от понеделник до петък не са такъв сериозен проблем, но работата през уикенда оказва негативно влияние.

Според учените, тази разлика между половете се дължи на факта, че жените по-често носят работните проблеми и тревоги у дома, а мъжете по-лесно разделят работата от семейството.

Снимка 410958

Източник: iStock

На плещите на дамите в повечето случаи падат и домакинските задължения, което допълнително стресира. Особено когато работят до късно, а вкъщи трябва да сготвят, изчистя, изперат...

Какво става с тялото ни, когато мразим работата си

Какво става с тялото ни, когато мразим работата си

Главоболие и спаднало желание за секс са само някои от нещата

Омъжените жени по-рядко са склонни да работят извънредно, докато при мъжете със семейство това се случва по-често, отколкото при ергените, предава Daily Mail.