Вчера, 14 май, OnePlus представи новия OnePlus 7 Pro. Той, според някои, е най-добрият Android смартфон на пазара в момента, имайки предвид всички екстри и технологии, които получаваме срещу парите си.

Телефонът притежава всичко, което можем да очакваме от флагмански модел през настоящата година - страхотен дизайн, огромен екран, способен процесор и добра камера.

Снимка 423359

Източник: OnePlus

6.7-инчовият AMOLED екран на OnePlus 7 Pro е единственият в мейнстрийм сегмента, който работи с честота от 90Hz. Това осигурява гладко и приятно боравене с дисплея, а резолюцията от 1440 х 3120 пиксела допринася доста за качеството на изображенията.

В самия екран е вграден нов сензор за пръстов отпечатък, който отключва телефона само за 0.21 секунди.

Снимка 423362

Източник: OnePlus

Лицето на телефона е максимално изчистено от рамки, а селфи камерата, както се очакваше, е поместена в малък модул в горната част на апарата, който се показва само при нужда.

От OnePlus обещават, че подвижният модул може да издържи на около 300 000 отваряния, което би трябвало да е достатъчно за поне няколко години безпроблемни селфита.

Интересното тук е, че модулът автоматично се затваря, за да предотврати нараняване на камерния сензор, ако случайно изпуснем телефона докато си правим селфи.

Снимка 423361

Източник: OnePlus

На гърба на OnePlus 7 Pro има сетъп от 3 камери - 48-мегапикселов главен сензор, 8-мегапикселов сензор за далечно снимане и 16-мегапикселова леща с широк ъгъл на заснемане.

Камерите печелят от всевъзможни системи и програми, осигуряващи снимки с реални цветове и добро качество на изображенията при слабо осветление.

Процесорът в Pro модела е Snapdragon 855, който е характерен за по-скъпите водещи флагмани през 2019 г.

Истината обаче е, че OnePlus 7 Pro далеч не е толкова скъп, което е и може би най-атрактивната му за повечето потребители черта.

Телефонът идва в три варианта - 6GB RAM/128GB памет на цена от 670 долара, 8GB RAM/256GB памет с цена от 700 долара и доста мощен вариант с 12GB RAM и 256GB памет, струващ едва 750 долара.