Лятото вече е съвсем близо. А с високите градуси и силното слънце, идват и неговите правила. Като задължителната употреба на слънцезащитен крем, тъмните очила и светлите, ефирни дрехи. И абсолютно никакви затворени обувки.

4 модела обувки, които задължително ще носим през лято 2023

4 модела обувки, които задължително ще носим през лято 2023

От равни и практични, до бляскави и предизвикателни

Всяко лято тежките маратонки, които затоплят допълнително краката, се заменят със сандали или отворени чехли. Те са леки, дишащи и осигуряват същото ниво на комфорт както спортните обувки. Някои дори са по-удобни и от чифт кецове - както твърдят модните редактори от InStyle, подбирайки няколко класически марки за летния сезон.

Birkenstock

Освен комфорт, този тип обувки се отличават с изключителна издръжливост и практичност. Лесно се почистват, дори само под течаща вода. И докато други могат да задържат потта и миризмите на краката, благодарение на омекотената гумена подметка на сандалите това не се случва. За летния сезон те се предлагат и в различни цветове - за всеки вкус.

Chaco 

Тази година марката пусна модели, които са модерна версия на класическите спортни сандали. В черни и бели цветове, те са с три дебели каишки, които позволяват да се напаснат точно към стъпалото, и с подметки с леки платформи. И определено са подходящи и за по-суетните.

Frankie4

Чудесни за ежедневието в големия град. тъй като отлично се съчетават и със свободен деним, и с небрежни рокли. Освен че изглеждат добре, носят и изключителен комфорт на крака, благодарение на разработената от ортопед стелка, която поддържа петата, свода и предната част на стъпалото.

Message

Макар че ярките и смели обувки обикновено не са най-удобните, Message са успели да съчетаят изразителни нюанси с дизайни, изработени за целодневно носене. Корковата стелка осигурява удобна опора, както и устойчивост на удари и миризми.