Обувките, които човек носи, често разкриват много за неговата личност. Изборът на равни, удобни обувки рано сутрин, говори за повече практичност, докато красивите и елегантни - за вкус и стил.

Петте модела чанти, които трябва да имаме това лято

Чантите, които всички ще носят това лято

Пет тенденции, на които да обърнем внимание

Но нещата не се свеждат само до избор на подходящи за даден случай обувки, а и на такива, които са актуални за всеки нов сезон. Защото стиловете постоянно се променят. И сега, на прага на лятото, любопитно е какво ново се налага в света на модата.

Според InStyle няколко основни са тенденциите при обувките, които със сигурност ще виждаме все повече през следващите седмици.

Класиката Мери Джейн

Този тип обувки вече са могат да се видят навсякъде. По модните подиуми, по улиците на Ню Йорк, Париж и Милано. И за това има основателна причина - те са красиви, удобни и изглеждат добре съчетани и с рокли, и с панталони. Освен това предизвикват чувство на носталгия - Мери Джейн е героинята на Ричард Аутколт, в чиито книжки с илюстрации тя се появява за първи път с прословутите обувки с каишка над стъпалото.

Силуетът Мери Джейн е претворен в множество стилове - от високи токчета и платформи до равни подметки. Звезди като Амал Клуни и Джиджи Хадид вече подкрепиха стила, който вероятно все повече ще се налага.

Метален блясък

Лятото е време, в което трябва да изпъкнем и ярко да се откроим. А какъв по-добър начин от искрящите "метални" обувки. Те изгряха на модната сцена неотдавна, благодарение на знаменитости като Ан Хатауей и Кейти Холмс и прогнозите са, че най-големият им блясък тепърва предстои.

Обувки със метален оттенък могат да се открият във всякакви разновидности и модели - от равни, през класически до клиновиден ток. Те придават яркост и привнасят ексцентричност към визията, затова спокойно могат да се съчетаят със семплите, класически костюми, актуални през настоящите месеци.

Обувки тип балеринки

Когато живеем в големия град, с големи разстояния, трябва да бъдем и практични. Балетните равни обувки отдавна превзеха гардероба на градската жена, която иска да й бъде хем удобно, хем да е елегантна.

Красиви и универсални - този тип обувки се завръщат и налагат още повече през тази година.

Всичко на показ

Обувките, изработени от прозрачен винил, наричани понякога и пантофките на Пепеляшка, правят сериозни крачки през 2023 г.

Дженифър Анистън накоро беше забелязана да носи чифт подобни сандали с висок ток, а Амал Клуни е дългогодишна почитателка на "голата" обувка. Тя е като оптична илюзия - на моменти я виждаме на крака, а след това сякаш се губи. Но точно в това е нейната секси предизвикателност.