И тази година измина неусетно и дойде време да посрещнем следващата. Изпълнени с надежда, че тя ще бъде поне малко по-добра, вече сигурно имаме подробен план за новогодишната нощ. И доста вероятно в тази все така пандемична обстановка да предпочетем да я прекараме у дома.

"Осъзнато пиене", как да консумираме алкохол и как да намалим употребата му

Какво представлява "осъзнатото пиене"

И защо може да ни е от полза

Това обаче не значи, че трябва да ни е скучно - дори напротив. Храната си е храна, но не тя трябва да е основното в тази вечер. А за да я направим наистина незабравима, ето няколко идеи за активности, които ще вдигнат градуса на настроението - дори повече и от алкохола.

Коктейли

Какво ще пият гостите е един от въпросите, които със сигурност ни тормозят, ако ще сме в ролята на домакини. А ако искаме да разнообразим, да очароваме всички и да останат доволни, можем да се подготвим с добре зареден алкохолен бар, шейкър и необходимите аксесоари и да предизвикаме всеки сам да си забърка коктейл по свой вкус.

Разбира се, добре е да имаме и извадени проверени рецепти, по които да се водим - за да няма после неприятни главоболия.

Снимка 558668

Източник: iStock

Равносметка

Да, новогодишната нощ е за купон. Но винаги минути преди настъпването на полунощ изпадаме в размисли какво се е случило през последните 12 месеца. А сега може да предизвикаме останалите от компанията всеки да направи своята равносметка в рамките на минута или две - но в рима или чрез няколко заглавия на филми или книги например.

Стена за снимки

Във времето на социалните мрежи тя е задължително допълнение към всяко парти. Можем да я спретнем с подръчни материали и да купим различни аксесоари за снимки - очила, табелки, шапки и т.н.

Със сигурност гостите ни ще прекарат доста време пред нея, а след това всички ще ги питат къде са били в новогодишната нощ, след като видят снимките им в социалните мрежи.

Снимка 558669

Източник: iStock

Музикални желания

Не е лесно да се угоди на всички, но задачата става в пъти по-елементарна, ако просто помолим гостите си предварително да направят списък с по няколко любими парчета. Намираме желаните от всекиго песни, зареждаме ги в един плейлист и забравяме за досадното питане какво да пуснем след това, предава Good Housekeeping.

Обещания

Новогодишната нощ е време и за даване на обещания, които да спазваме през следващите 12 месеца. Ако искаме да разчупим малко традицията, може всеки от гостите да напише на едно листче две истински обещания, които ще си даде, както и едно лъжливо. А останалите трябва да познаят кое какво е.

Снимка 558667

Източник: iStock

Игри на градус

И игрите, и алкохолните напитки са задължителна част от едно добро парти. И какво по-добро от това да ги комбинираме? Дали ще е бирпонг или някоя бордова игра, създадена специално, за да се напие някой накрая, изборът е наш. А пазарът вече предлага голямо разнообразие от парти и алкохолни игри.