Предполагали ли сте, че рутинното пазаруване на продукти за домашния ви любимец може да се превърне в истинско удоволствие - и за вас, и за четириногия ви приятел?

Не само, че е напълно възможно, но и собствениците на домашни любимци в София, Варна, а отскоро и в Пловдив, вече се наслаждават на пространство, в което шопингът е превърнат във вълнуващо преживяване.

Мястото са магазините на Maxi Pet, като най-новият от тях отвори врати на 23 юни в Пловдив, създавайки празник за домашните любимци и техните собственици.

Доброто настроение на гостите създаде музиката на радио Energy, чиито екип водеше следобедния Рекуест на живо от магазина и всички посетители можеха на място да изберат своята песен, която да слушат, докато се наслаждават на новото шопинг изживяване. От веригата бяха обещали невероятно преживяване за цялото семейство и се погрижиха да спазят това си обещание - освен висококачествените стоки и огромните отстъпки за домашните любимци, в магазина имаше разнообразни аниматорски услуги, които се погрижиха и за веселото преживяване на децата по време на пазаруване.

Снимка 579540

Източник: Теодор Пенчев

Магазините на Maxi Pet отдавна се славят с най-гостоприемното си отношение към всеки домашен любимец, който е дошъл да пазарува с вас. А в този ден посетителите на четири крака бяха десетки и весело махаха с опашка. Немски овчарки, териери, лабрадори и няколко котета веднага се възползваха от своеобразния увеселителен парк, който е за тях Maxi Pet, докато стопаните пълнеха количките, за да поглезят четириногите си приятели, както им се полага.

Лакомствата в магазина са като извадени от къщичката на Хензел и Гретел, но са специално предназначени за кучета, котки, малки домашни любимци или птици - различни видове хапки, специални шоколадови кокали и бира, с която може да приобщите пухкавия си приятел към компанията на маса.

А ако искате вашият любимец да се почувства наистина добре обгрижен, в Maxi Pet може да разнообразите обичайното му меню с деликатеси и храни от най-висок клас.

"Разполагаме с голям асортимент, който покрива нуждите на почти всички домашни любимци - кучета, котки, гризачи, малки животни, птици и риби. Много от нашите собствени марки не могат да бъдат открити никъде другаде, като повечето от тях отговарят на специфичните нужди на вашия любимец и са предимно от клас Super Premium, което е гаранция за най-високо качество", споделя Александър Атанасов, маркетинг мениджър на Maxi Pet за България.

Да хвърлят поглед на откриването не пропуснаха и популярни инфлуенсъри като мопсът Марли, Мистър Густав и a.sta.kitty, които оглеждаха любопитно богатия избор от стоки и подсказваха, че искат да се върнат пак.

И без да разбираме езика на животните, по щастливите опашки и подскоци можеше да се усети, че любимците се чувстват добре. Пространството на магазина от над 600 кв.м. позволява задължителната разходка да се съчетае със задължителното пазаруване без проблем.

Снимка 579539

Източник: Теодор Пенчев

Това, което по много приятен начин отличава Maxi Pet от другите зоомагазини, е и наличието на ветеринарна аптека, което е изключително улесняващо за стопаните на домашни любимци.

На място може да се консултирате с доказани експерти, ако животинката има здравословни проблеми или се нуждае от определени добавки.

Ако досега сте купували храна на едно място, специализирани медицински продукти на друго, а козметика за животни на трето, Maxi Pet ви дава възможност да намерите всичко необходимо на едно място, като в същото време ветеринарите са готови да ви обяснят надълго и нашироко всичко, което ви интересува.

С други думи, магазинът е така подреден, че всеки стопанин на домашен любимец да се чувства максимално удобно, а специалистите на Maxi Pet ще ви помогнат да се ориентирате, без да се налага да се чешете по главата, замаяни от богатия избор.

Разнообразието от играчки, с които да се забавлявате заедно с любимеца си, също е огромно: малки топки, големи топки, плюшени прасета, свирещи токачки, бибипкащи прасенца, фризбита за гонене по плажа, декоративни мишки за бурно котешко преследване... каквото се сетите, това ще намерите.

Има и зона, в която се продават папагали и гризачи, както и всичко, което човек може да купи, за да се придържа към добрите практики в отглеждането им. Кътът с гризачите и птиците е оформен като мини зоопарк, на който всяко дете ще се зарадва от душа и сърце.

Снимка 579537

Източник: Теодор Пенчев

Може да увеличите членовете на семейството си с песнопойни канарчета, вълнисти папагали или неразделки, които са допрели клюнове и се гледат влюбено.

Освен всичко друго Maxi Pet води и кампания, с която подкрепя осиновяването на домашни любимци от приюти.

"Компанията работи с повече от десет приюта в национален план, някои от които са във Варна, София, Кюстендил и Пловдив. През последната година успяхме да помогнем на общинския "Зооветеринарен комплекс" в Пловдив със солидно количество храна и планираме различни инициативи, които насърчават осиновяването", разказва Александър Атанасов.

Снимка 579538

Източник: Теодор Пенчев

Веригата поддържа постоянно социалната си кампания, наречена "Първоначален пакет", като всеки осиновител на домашен любимец, който посети Maxi Pet с документа за осиновяване, ще получи безплатен първоначален пакет от всичко най-необходимо - храна, купичка и играчка.

Така че ако имате домашни любимци, непременно идете да разгледате този магазин. Но внимавайте: трябва да си отделите поне един час. Maxi Pet буди шопинг тръпка и в най-стриктните купувачи, които обичат да пазаруват "по същество".