През 2020 г. видяхме цял низ от неочаквани събития и безпрецедентни в историята на човечеството явления, които не спират да ни изненадват дори в последните дни на тази меко казано особена година.

Едва ли някой от нас е очаквал, че невидим патоген ще превърне видимия свят в неузнаваема дистопия, но сме сигурни, че още по-малко хора са очаквали, че KFC (да, Kentucky Fried Chicken) ще създаде собствена гейминг конзола.

И, да, в нея ще има специално отделение за подгряване на крилца и кълки, просто защото няма как да е иначе.

KFConsole моментално пренасочва вниманието на геймърите от епичния сблъсък между съвсем новите PS5 и Xbox Series S/X към една реалност, в която доминират игрите и пърженото пиле.

Снимка 511102

Източник: Cooler Master

Конзолата, разбира се, откровено напомня формата на емблематичните кофи с месни вкусотии на KFC, но освен място за пилешки крайници, в нея има и доста обещаващи чипове и платки.

Дизайнът е на компанията Cooler Master, а под отделението за крилца са поместени процесор Intel Nuc 9, GPU от Nvidia и два броя Seagate BarraCuda 1TB SSD.

Една от многото уникални характеристики на KFConsole е опцията за лесна смяна на графичния процесор, което означава, че ще можем да ъпгрейдваме и подобряваме производителността й както на нас ни допада.

Конзолата разполага с Ray Tracing и е готова за VR преживявания, а обещанието за 240FPS и до 240Hz честота на опресняване при качество от 4К я прави меко казано атрактивна дори за най-взискателните геймъри.

Sony Playstation 5, Playstation 4 и колко по-бърза е новата конзола

Първите тестове на PS5 ни убеждават, че PS4 е история

Разликите са осезаеми

Засега не става ясно колко ще струва тя, колко кълки ще може да побира и кога ще можем да си я купим, но ни е достатъчно да знаем, че такава джаджа съществува и някой ден ще можем с гордост да я изтипосаме до телевизора си.