Jaguar показа фейслифт версията на F-Type, която ще влезе в шоурумите догодина. Освен с освежен външен вид, спортният модел на британците, който се предлага във версии с твърд и мек покрив, разполага и с новото дигитално 12.3-инчово табло на компанията, както и подобрена версия на своя V8 двигател.

За разлика от подобни версии на други марки и модели, при фейслифта на F-Type промените по купето ясно се забелязват.

Цялата предница на колата е променена, ориентацията на фаровете вече не е вертикална, а хоризонтална, докато капакът е модифициран, за да пасне на по-заоблените форми на обновеното купе.

Снимка 455708

Източник: Jaguar

Отзад промените не са толкова ясно забележими. Все пак стоповете имат по-остри линии, а долната част на бронята и дифузьора варират в зависимост от двигателя на съответната кола.

Интериорът на обновения F-Type следва последните тенденции в индустрията и вече разполага с изцяло дигитално табло, мултимедийната система поддържа стандартите Apple CarPLay и Android Auto, а софтуерът може да се ъпдейтва безжично.

Снимка 455709

Източник: Jaguar

В двигателната гама са запазени непроменени 2.0-литровият турбо двигател с четири цилиндъра, както и компресорният 3.0-литров V6. Най-големият 5.0-литров компресорен V8 мотор обаче е получил вниманието на инженерите и вече генерира 575 к.с. и 700 Нм максимален въртящ момент.

С този двигател ще бъде оборудвана върховата версия F-Type R, която ще ускорява до 100 км/ч за малко над 3.5 секунди, а максималната й скорост ще бъде ограничена по електронен път на 299 км/ч. Окачването също е напълно ревизирано и вече моделът се предлага с адаптивни амортисьори, които се нагаждат автоматично спрямо пътните условия.

Снимка 455712

Източник: Jaguar

В Европа моделът ще се предлага и с още една версия на V8 двигателя, разполагаща с 444 к.с.и 580 Нм, която ще се предлага както само със задно предаване, така и с 4х4. В този си вид Jaguar F-Type ускорява до 100 км/ч за 4.5 секунди.

Снимка 455707

Източник: Jaguar

Интересна подробност e, че и двете версии с V8 двигател ще бъдат оборудвани с функция за тих старт, за да не будим сутрин съседите, когато си запалим колата.

Снимка 455710

Източник: Jaguar

Jaguar вече приема поръчки за колата с цени, стартиращи от 54 060 паунда, отбелязвайки дребно увеличение спрямо сегашния модел, чиято базова версия струва 52 310 паунда.