Светът лека по лека започва да се събужда за истината, че пластмасата превзема екосистемите и дори собствените ни тела. Все повече компании решават да залагат на биоразградими и "зелени" продукти, за което можем само да ги поздравим.

Igloo е американска компания, създател на първата биоразградима хладилна чанта, направена изцяло от естествени материали. 

Чантата ReCool може да побере до 35 килограма храни и напитки, и да ги държи студени до 12 часа, след което можем да сменим пълнителите за лед и да продължим да изстудяваме бирата си.

След петия ден чантата може и да протече, но това не е проблем, тъй като след изсушаване на слънце отново става функционална.

Ако в някакъв момент решим, че не искаме повече да мъкнем чантата с нас, можем просто да я зарежем някъде, без да се притесняваме, че ще навредим на природата или на портфейла си.

Материалите, от които е направена хладилната чанта, представляват смес от дървени частици и няколко вида восък. Това означава, че след по-обилен дъжд, чантата буквално ще се стопи и ще се слее с околната среда. 

ReCool струва само 10 долара и за момента се продава само в САЩ, но към средата на лятото ще се появи и на нашия континент.