Технологиите и интернет вече предлагат всевъзможни начини за изкарване на пари, някои от които не изискват от нас повече от това да прещракаме няколко линка или да преминем през няколко анкети.

Много възможно е с развитието на дигитализацията и ограничаването на офисния труд подобни механизми за припечелване да станат още по-популярни за онези, които имат нужда от допълнителен, макар и малък доход.

Наскоро стана ясно, че Google също ще предложи подобна възможност чрез новото приложение Task Mate, което в момента се тества на територията на Кения и Индия.

Снимка 507559

Източник: iStock

Приложението е достъпно само чрез покана и представлява платформа, която предлага минимални суми за извършването на определени задачи.

Задачите могат да включват да направим и качим снимки на някои локации или магазини в града, да изговорим и запишем даден брой изречения, или да транскрибираме кратък текст.

Записът на 10 изречения би могъл да ни донесе скромната сума от 20 цена, а транскрипцията на толкова изречения се награждава с 50 цента, пишат 9To5Google.

Снимка 507558

Източник: Reddit

В зависимост от точността и качеството на изпълнение, системата започва да ни предлага повече и по-подходящи за нас самите задачи, става ясно от информацията в Play Store.

Платформата е подобна на Fiverr или Upwork, но изисква по-ниска ангажираност и предлага по-лесен достъп до работа.

Google Arts & Culture, Airbnb, пандемията и виртуалните пътувания

Виртуалните пътувания са новата реалност

Дори и след пандемията

За момента достъпът до Task Mate ще бъде ограничен, но е възможно след тестовата фаза приложението да се появи в Play Store и в други държави по света.