Колите на световните лидери винаги привличат огромно внимание. За съжаление те обикновено са супер специални изпълнения, които са достъпни само и единствено за тях. В случая на Владимир Путин обаче това не е съвсем така.

Колите, които влязоха в историята

Колите, които влязоха в историята

Благодарение на кралската сватба

На автомобилното изложение в Женева, което отвори врати преди броени дни, бе показана руската лимузина Aurus Senat. На практика тя представлява цивилна версия на автомобила, с който обикновено пътува руският лидер.

Снимка 411153

Източник: Geneva Motor Show

Отвън колата безсрамно напомня на Rolls-Royce и Bentley, а името на една от показаните версии - S600, е явна препратка към култовата модификация на Mercedes-Benz S-Class. Особено впечатляваща е гигантската хромирана радиаторна решетка отпред, но имайки предвид, че таргета на колата не се състои точно от скромни хора, това е съвсем в реда на нещата.

Снимка 411154

Източник: Geneva Motor Show

Посетителите в Женева ще имат удоволствието да разгледат две версии на лимузината Senat. Една от тях се казва L700 и тежи скандалните седем тона, което се дължи на разточителната бронировка на купето. Небронираната версия на Senat пък е споменатата по-горе S600, която е малко "по-скромна". Тя е и с точно метър по-къса.

Снимка 411156

Източник: Geneva Motor Show

И двете коли се задвижват от хибридна 4х4 система, използваща 4.4-литров V8 бензинов мотор и електромотор. Мощността достига 598 к.с., а скоростната кутия е 9-степенен автоматик. В резултат на всичко това по-малкият Senat S600 ускорява от 0 до 100 км/ч за 6 секунди, а Senat L700 изпълнява същото упражнение за достойните 9 секунди.

Снимка 411155

Източник: Geneva Motor Show

Според официалната информация и двата автомобила са разработени съвместно с руски и чужди компании.

Най-важното място в интериора - задните седалки, където собствениците ще прекарват времето си, са изпълнени със супер луксозни материали, а седалките имат функции за отопление, охлаждане и масаж, освен всички възможности за регулиране на позицията на седене.

Специален Rolls-Royce за Годината на прасето

Специален Rolls-Royce за Годината на прасето

Компанията представи специални изпълнения на четири модела

Цените на най-евтините версии се очаква да започват от 160 000 долара.