Авокадо. Космически кораб. Диско топка. Влак. Това не е игра на асоциации, а нещо много по-странно: бъдещи къщи под наем в Airbnb.

Airbnb създаде фонда OMG! на стойности 10 милиона долара. Идеята на компанията е да финансира 100 участници с по 100 хиляди долара, за да могат да превърнат своите шантави идеи в реалност. 

До края на юли от Airbnb приемаха предложения, които бяха оценени за тяхната оригиналност, осъществимост, устойчивост и изживяването, което пространството ще предостави на гостите. От компанията получиха десетки хиляди откачени проекти. 

Снимка 595506

Източник: airbnb.com/omgfund

За печелившите участници има само две изисквания. След завършване на своите проекти, получателите на средства трябва да дават  новото пространство в Airbnb и не могат да посочват имота в конкурентни платформи за краткосрочно наемане за една година.

Един от новите проекти, които Airbnb ще финансира например, е къща, построена от стари автомобилни гуми. Идеята е на семейна двойка, която притежава голям парцел земя в Югозападен Мичиган и отдава имот в Airbnb.

Airbnb и защо компанията за домове под наем забрани завинаги партитата в имотите

Без повече партита в имотите под наем

Новото решение на Airbnb

Дизайнът включва повторното използване на десетки стари автомобилни гуми, струпани сред гората, която се намира в земята на двойката. Те ще бъдат използвани за направата на ваканционна къща на две нива, която да изглежда като две гигантски гумени автомобилни гуми.

Снимка 595505

Източник: airbnb.com/omgfund

Двойката очаква безвъзмездната помощ от 100 000 долара да покрие повечето от разходите и планира да използва отново отсечените дървета в имота си, за да направя мебели, уточняват от Forbes.

"Кръстникът", Airbnb, имението на Вито Корлеоне от филма и възможността да го наемем и да спим там

Ето как да спим в къщата на Кръстника

Имението на Вито Корлеоне се дава под наем

Според информация от Airbnb, типичният домакин в САЩ е спечелил над 13 800 долара през 2021 г., което е увеличение с 85% спрямо 2019 г. Нощувките, резервирани в уникални обекти, достойни за фонда OMG!, са се увеличили с над 49% за същия период.

Снимка 595507

Източник: airbnb.com/omgfund

Много домакини в Airbnb са открили, че едно творческо преобразуване - космически кораб, железопътен вагон, стъклен балон - може да им донесе много доходи. Колкото по-налудничава е идеята, колкото по-дълбок е ангажиментът към темата, толкова по-добре.

Снимка 595508

Източник: airbnb.com/omgfund

Типичен пример за това е даваният под наем за 289 долара на вечер мини дом като космически кораб в Джошуа Трий, Калифорния.  Той е изцяло в атмосферата на НЛО, допълнен със стълба и изскачащ прозорец с мехурчета. "Напълно уникален", пише един от наемателите. "Мястото е извън този свят", посочва друг.