Пролетта е времето да се поразхвърляме и да забравим за дебелите и скучни дрехи. Време е за по-смели решения в облеклото, за да направим живота по-забавен. Ако спадаме по-скоро към класиците, то тези цветови комбинации може да не ни изглеждат най-добрия избор. Но пък са хит за този сезон.

Задължителните дрехи в пролетния гардероб

Задължителните дрехи в пролетния гардероб

Цвят, стил и настроение

Червено и розово

Цветът на миналата година в колаборация в набиращото все повече популярност розово. Двата поотделно са претенциозни, а какво става, като ги съберем?! Става луда комбинация, подходяща за дългите топли вечери и за тези, които не се страхуват да експериментират. 

Розово и тъмнозелено

Свежото розово може безпроблемно да се комбинира и с цвят маслина, било то като топ и панталон или яке и блуза. Леко бохмески стил, подходящ за лежерни уикенд разходки.

Розово и лавандулово

За да затвърди хегемонията на розовото тази пролет, списание ELLE предлага още една модна комбинация, която е толкова сладка и кукленска, че трудно може да й устоим. Не е нужно да се ограничаваме само до дрехите - аксесоарите и обувките също се броят.

Праскова и телесен цвят

Тази комбинация е подходяща както за пролетните, така  за летните дни край морето. Светло оранжевото и телесните нюансите са непретенциозни, лесно се комбинират и съчетават с аксесоари за различна визия всеки път.

Синьо и оранжево

На пръв поглед и тези два цвята може да изглеждат трудни за комбиниране, но всичко се свежда до намирането на правилните нюанси и модели. Особено ако говорим за ефирни рокли или широк панталон и шарен топ - няма по-правилен избор.

Жълто и сребърно

Сребристото продължава да е тенденция и въпреки че е малко по-претенциозно, позволява разнообразни комбинации. Една от тях, която видяхме неведнъж на модния подиум, е с ярко жълто. Настроението е гарантирано, също както и погледите.